ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς προς Ν.Δ.: Δεν είναι συζήτηση σε καφενείο η εξωτερική πολιτική

Να επιδείξει πιο υπεύθυνη στάση στα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, καλεί τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση που του είχε καταθέσει πρόσφατα ο βουλευτής της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τις ελληνοαλβανικές συνομιλίες για τη διευθέτηση σειράς προβλημάτων που χρονίζουν επί δεκαετίες, ο κ. Κοτζιάς τονίζει ότι τόσο σοβαρά ζητήματα «δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως συζητήσεις σε καφενείο».

Μάλιστα, επισημαίνοντας όρο που χρησιμοποιεί στην ερώτησή του ο Β. Κικίλιας, ο υπουργός Εξωτερικών, αφού παρατηρεί ότι τέτοιος όρος «δεν απαντάται πουθενά στη βιβλιογραφία σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς σχέσεις», ζητάει από τον βουλευτή της Ν.Δ. να επαναδιατυπώσει την ερώτησή του «καθ’ ότι πρόκειται για κοινοβουλευτικό έλεγχο και όχι για συζήτηση καφενείου».

Ειδικότερα, του ζήτησε να επαναδιατυπώσει το ερώτημά του «χρησιμοποιώντας τους δόκιμους -εν προκειμένω- επιστημονικούς όρους», υπογραμμίζοντας στον κ. Κικίλια ότι «δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με τον όρο «επιρροή των Διαποντίων Νησιών»».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ασκείται με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι χάριν φθηνού επικοινωνιακού εντυπωσιασμού».