ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Είπε ότι τον καταδιώκουν για να παντρευτεί άλλη

Ένας Τούρκος επιχειρηματίας έπεισε τη σύζυγό του να του δώσει διαζύγιο, λέγοντάς της πως φοβόταν ότι τα περιουσιακά του στοιχεία θα κατάσχονταν εάν συλλαμβάνονταν για συνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Αλλά αφότου το ζευγάρι πήρε σιαζύγιο, ο άνδρας εξαφανίστηκε και παντρεύτηκε την ερωμένη του.

Ο 57χρονος επιχειρηματίας Χαϊρί Ουγκούρ και η Χεπσέν Ουγκούρ ήταν παντρεμένοι από το 1998. Το ζευγάρι ίδρυσε μια εταιρία κλωστοϋφαντουργίας το 1995, η οποία μεγάλωσε γρήγορα και άρχισε να συνεργάζεται με παγκοσμίου φήμης εταιρείες. Ο πλούτος της οικογένειας υπολογίζεται ότι έφτασε στα 200 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ο Χαϊρί Ουγκούρ άρχισε να προειδοποιεί τη σύζυγό του πως όλοι οι φίλοι του συνδέονταν με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν. Είπε, επίσης στη σύζυγό του πως μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με σύλληψη ή έρευνα, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην κατάσχεση των περιουσιών τους. Μάλιστα, της είπε πως θέλει να χωρίσουν για τυπικούς μόνο λόγους, ως μέτρο κατά των πιθανών προβλημάτων τους.

Η Χεπσέν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, θεωρώντας ότι πρόκειται για τυπικούς λόγους. Στην αίτησή της δε, ανέφερε πως και τα δύο μέρη δεν θα ζητήσουν οποιαδήποτε οικονομική αποζημίωση ο ένας από τον άλλον.

Αφού το ζευγάρι χώρισε και επισήμως τον Ιούλιο του 2017, μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα δύο παιδιά τους. Είπε στην οικογένειά του να ζήσουν στο Ορλάντο, αγόρασαν σπίτι και έγραψαν τα παιδιά τους σε σχολείο της περιοχής. Της είπε επίσης, ότι θα επέστρεφε στην Τουρκία για να ασχοληθεί με τις διαδικασίες για τη μεταφορά της επιχείρησής τους στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος όμως εξαφανίστηκε και η πρώην πλέον σύζυγός του ανακάλυψε ότι ήταν με μια γυναίκα με την οποία είχε σχέση εδώ και 5 χρόνια, την οποία και παντρεύτηκε.

Η Χεπσέν Ουγκούρ ζητά τώρα από το δικαστήριο την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης, αναφέροντας πως ο πρώην σύζυγός της την εξαπάτησε.

 

iefimerida.gr