ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακατέλαβαν οι αναρχικοί το κτίριο της Καλλιδρομίου

Σε επανακατάληψη του κτιρίου στην οδό Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια προχώρησαν αντεξουσιαστές το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως ανέφεραν σε ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, «σήμερα Τετάρτη 14 Μάρτη στις 5μμ, δυο μέρες μετά τη νέα αστυνομική εισβολή σε τρεις καταλήψεις, η GARE βρίσκεται πάλι στα χέρια του κινήματος».

Εν τω μεταξύ άκαρπη απέβη η προσπάθεια επανακατάληψης του κτιρίου της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι από περίπου 80 άτομα είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί των ΜΑΤ που φύλαγαν το κτίριο τους εμπόδισαν και ακολούθησε ρίψη διαφόρων αντικειμένων. Τελικά, τα άτομα αυτά αποχώρησαν από το σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και έξι πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος δέκα ατόμων που συνελήφθησαν στην κατάληψη της οδού Ματρόζου, ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και στους δέκα συλληφθέντες για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών (μολότοφ), απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην 5η τακτική ανακρίτρια, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη 15 Μαρτίου.