ΔΙΕΘΝΗ

«Χολή» στάζει ο Ερντογάν για Ελλάδα και Κύπρο

Ζητάει και τα ρέστα από την Ε.Ε. ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η Κομισιόν ενέκρινε τη βοήθεια ύψους τριών δισ. ευρώ προς την Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας για το Προσφυγικό.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι δεν βοηθά την Τουρκία, σε αντίθεση με την Ελλάδα που «της χορήγησε 400 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση».

Μιλώντας στην Άγκυρα ενώπιον στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στο πως η χώρα του απέκτησε το δικό της οπλοστάσιο. «Εξαιτίας των κακών γειτόνων μας», είπε ο Ερντογάν, κάνοντας ειδική αναφορά στην Κύπρο.

«Το 1974 κατά την “ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο” με την “επιχείρηση αποσιώπησης” κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Και τότε τί έγινε; Καταφέραμε και ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική βιομηχανία Τουρκίας), που πλέον έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μάς έκαναν να αποκτήσουμε τη δική μας “περιουσία”, μας έκαναν να αποκτήσουμε τεχνογνωσία και να είμαστε σε θέση να κατασκευάζουμε όπλα», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι χρηματοδοτούν έργα εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια για να βοηθήσουν την Τουρκία στην ένταξη της στην ΕΕ. Τώρα, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, σε έκθεση του, κάνει λόγο για θεμελιώδη σφάλματα. Κατά τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, εδώ και πολλά χρόνια έχουν γίνει σοβαρά λάθη όσον αφορά τη χορήγηση επιδοτήσεων της ΕΕ στην Τουρκία.