ΔΙΕΘΝΗ

Χωρισμός μετά το σκάνδαλο για την οικογένεια Τραμπ

Η Βανέσα Τραμπ, σύζυγος του 40χρονου γιου του Αμερικανού προέδρου, κατέθεσε εχθές αίτηση διαζυγίου μετά από 13 χρόνια κοινής ζωής με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.
Σύμφωνα με τη New York Post, η 40χρονη γυναίκα έβαλε μπρος τις διαδικασίες για συναινετικό διαζύγιο, αφού δεν αναμένει να υπάρξει δικαστική μάχη ούτε για την κηδεμονία των πέντε παιδιών του ζευγαριού αλλά ούτε και για τα περιουσιακά τους στοιχεία. 
Η είδηση για το διαζύγιο έρχεται μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις της ίδιας εφημερίδας, σύμφωνα με τις οποίες το ζευγάρι ζούσε εδώ και πολύ καιρό χωριστές ζωές και ότι ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ήταν «μόνιμα απών» από τη ζωή της οικογένειάς τους. 
Με μια κοινή τους δήλωση η Βανέσα Τραμπ και ο σύζυγός της επιβεβαίωσαν ότι αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα τρέφουν πάντα μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον».
Τον Ιανουάριο του 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και ο αδερφός του, Έρικ, ανέλαβαν την καθημερινή διαχείριση του ομίλου επιχειρήσεων του πατέρα τους, έπειτα από την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ. 
Ο Τραμπ Τζούνιορ, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την πολιτική και η συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του τον έχει φέρει αντιμέτωπο με ένα σκάνδαλο, καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας για την ρωσική εμπλοκή στο εκλογικό αποτέλεσμα.