ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Να αντικατασταθεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Ευθύνες στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, επιρρίπτει ο Β. Λεβέντης και ζητά την αντικατάστασή της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και ερωτηθείς για την εκ νέου απορριπτική εισήγηση της εισαγγελέως για την έκδοση των 8 Τούρκων που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα, ο κ. Λεβέντης συνέδεσε το συγκεκριμένο αίτημα με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας: «Να δούμε τώρα τι θα γίνει με τους δύο δικούς μας. Γιατί εάν εκδώσουμε αποφάσεις για τους οκτώ δύσκολα θα γυρίσουν πίσω και οι δύο δικοί μας».

Παράλληλα ζήτησε να αντικατασταθεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «γιατί επέτρεψε περιπολία δύο ανθρώπων ενώ οι άλλοι είχαν επτά».

Στην τηλεοπτική συνέντευξη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εξοπλιστικά και υποστήριξε ότι ο κ. Παυλόπουλος αντιτείνει ότι μετά την τροποποίηση του Συντάγματος δεν έχει ο ίδιος δικαιοδοσία να συγκαλέσει συμβούλιο για το θέμα αυτό, παρά μόνο εάν του το ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Τέλος σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη Αμβρόσιου, τον χαρακτήρισε «υπερβολικό άνθρωπο ο οποίος δεν είναι αδιάφορος στο ποίμνιό του».