ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί παραιτήθηκε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας

Λίγες ημέρες πριν η διαδικασία αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών μπει στο πιο κρίσιμο σκέλος της, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Θεοπίστη Πέρκα, παραιτήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Η κ. Πέρκα, η οποία είχε γίνει γνωστή από τις παρεμβάσεις της κατά όσων εκμίσθωναν αιγιαλούς και εν συνεχεία αυθαιρετούσαν μη τηρώντας του συμβατικούς όρους και ειδικά από την απόφαση της για ανάκληση των συμβάσεων παραχώρησης του Nammos στη Μύκονο, υπέβαλε την παραίτηση της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 14 Μάρτιου.

Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έκαναν δεκτή την αίτηση παραίτησης και αυθημερόν την απάλλαξαν από τα καθήκοντά της.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ –Τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, Αρ. Φύλλου 151/15.3.2018).

Οι λόγοι της παραίτησής δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο κάποιες πληροφορίες τη φέρουν να αναλαμβάνει θέση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας, πριν από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2017.

cnn.gr