ΔΙΕΘΝΗ

Προπονητής τένις συνελήφθη για παιδεραστία

Ο 63χρονος που συνελήφθη για παιδεραστία ήταν προπονητής τένις. Στις αποστολές της ομάδας κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με τους μικρούς αθλητές. Στο σπίτι του βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας σε μέρος εκ των οποίων εμφανίζεται ο ίδιος με ανήλικα θύματά του.

Τον δρόμο του Μπάρι Μπένελ, του Άγγλου προπονητή ο οποίος ασελγούσε σε μικρούς αθλητές, και που καταδικάστηκε σε 31 χρόνια κάθειρξης για 50 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης 12 νεαρών ποδοσφαιριστών σε περίοδο άνω της μιας δεκαετίας, φαίνεται ότι διάλεξε ο Έλληνας 63χρονος προπονητής τένις που συνελήφθη για παιδεραστία.

Ο Μπένελ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα, αφού στη διάρκεια των πέντε εβδομάδων που εκδικαζόταν η υπόθεση, εμφανιζόταν μέσω για λόγους υγείας video σύνδεσης στο δικαστήριο. Ήταν η πρώτη φορά που τα θύματά του ήρθαν αντιμέτωπα μαζί του μετά από καιρό, κραυγάζοντας "ναι" την ώρα της ετυμηγορίας, με τον Μπένελ να κουνάει σκυφτός το κεφάλι του.

"Γι' αυτά τα αγόρια ήσουν σαν θεός. Στην πραγματικότητα, ήσουν μετενσάρκωση του διαβόλου. Έκλεψες την παιδική αθωότητά τους για να ικανοποιήσεις τις δικές σου διαστροφές", είπε ο δικαστής Κλέμεντ Γκόλντστοουν.

"Ο Άντι Γούντγουρντ, ένα από τα θύματα του Μπένελ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε τη δράση του προπονητή ακαδημιών και πρώην σκάουτ, οδηγώντας την υπόθεση στο δικαστήριο, μίλησε μετά από τη δίκη και τόνισε ότι έχει ανάμικτα συναισθήματα. "Καμία ετυμηγορία δεν είναι αρκετά μεγάλη γι' αυτόν τον άντρα που μέχρι τέλους δεν έδειξε καμία μεταμέλεια ή δεν είπε συγγνώμη σε κάποιον", δήλωσε.