GOOGLE NEWS

Από τι κινδυνεύετε όταν φοράτε τα παπούτσια σας μέσα στο σπίτι

Είναι αλήθεια ότι στη χώρα μας η συνήθεια αυτή σπανίζει. Ελάχιστες οικογένειες είναι εκείνες που επιλέγουν να μη φορούν τα παπούτσια τους μέσα στο σπίτι. Λάθος!! Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως μουσουλμανικές, η αφαίρεση των παπουτσιών πριν την είσοδο σε οποιοδήποτε σπίτι θεωρείται κάτι εντελώς αυτονόητο.

Πως να διώξετε την νικοτίνη από τον οργανισμό σας

Και μπορεί να μη μοιάζει τόσο σπουδαίο, είναι όμως. Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές έρευνες η βλαβερή συνήθεια της χρήσης των παπουτσιών μέσα στο σπίτι μπορεί να εκθέσει ενήλικες και παιδιά σε πολύ σοβαρούς κινδύνους.

Πληθαίνουν τα κρούσματα της ιλαράς – 86 ασθενείς την τελευταία εβδομάδα

Το σπίτι εκτίθεται σε ορδές βακτηρίων. Μια παλαιότερη έρευνα του μικροβιολόγου και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, δόκτορα Τσάρλς Γκέρμπα, είχε καταφέρει να αποδείξει πως ένα μέσο παπούτσι κουβαλάει 421.000 μονάδες μικροβίων στον εξωτερικό χώρο και 2.887 στον εσωτερικό. 

«Μικρόβια υπάρχουν παντού γύρω μας και προσκολλώνται σε επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή», εξήγησε στον Independent ο καθηγητής επιστήμης και τεχνολογίας του Nottingham Trent University, Michael Loughlin.

Δεν πάει το μυαλό σας! 8 σούπερ χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν μπορείτε να φανταστείτε!

Η επαφή ενός παπουτσιού με τις ακαθαρσίες των ζωών, υπολείμματα των οποίων μπορεί να μην είναι καν ορατά με γυμνό μάτι αλλά παραμένουν εξαιρετικά
Σύμφωνα με ερευνητές, το καθάρισμα των παπουτσιών με απορρυπαντικό έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει τα βακτήρια των ακαθαρσιών και μειώνει στο σύνολο τα βακτήρια κατά 90%.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε… χαρτί υγείας, λένε οι ειδικοί!

Για αυτό, αν τα παπούτσια μας δείχνουν βρόμικα και αν ειδικότερα οι σόλες τους έχουν εκτεθεί σε ακαθαρσίες, τότε θα πρέπει απαραιτήτως να καθαριστούν το συντομότερο, πριν τα φορέσουμε εντός σπιτιού.

Ακόμα καλύτερα, μην τα φορέσετε καθόλου. Αποκτήστε τη συνήθεια να βγάζετε τα παπούτσια σας στην εξώπορτα και αποφύγετε όλους τους κινδύνους που οι σόλες σας μεταφέρουν από τον εξωτερικό χώρο στον εσωτερικό. Κυρίως πάντως, σεβαστείτε εκείνους που έχουν επιλέξει να μην φοράνε παπούτσια στο σπίτι τους και αφαιρέστε τα δικά σας όταν τους επισκέπτεστε! Άλλωστε είναι σαφώς πιο άνετη η διαβίωση στο σπίτι χωρίς την καταπίεση των παπουτσιών.