ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισόβια στον αγγειοχειρουργό για το θάνατο της 36χρονης

Ποινή ισόβιας κάθειρξης συν δύο χρόνια φυλάκισης επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον αγγειοχειρουργό, που κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο και της περιύβρισης νεκρού.
Ο αγγειοχειρουργός θεωρήθηκε ένοχος για το θάνατο της 36χρονης μεσίτριας στις 26 Απριλίου 2017 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όταν, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επέμβασης για την αφαίρεση κιρσών από τα πόδια, η γυναίκα πέθανε. Ο αγγειοχειρουργός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προσπάθησε να καλύψει την πράξη του, πετώντας το γυμνό της κορμί στο δάσος. 
Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι ο θάνατος της μεσίτριας οφειλόταν σε ιατρικό λάθος κι ότι οι μετέπειτα πράξεις του έγιναν από πανικό. 
Την καταδίκη του είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της υπόθεσης, που υποστήριξε ότι «την άφησε να πεθάνει επειδή δεν ήθελε να ξέρει κανείς στον συγκεκριμένο χώρο τι έκανε στην άτυχη γυναίκα». Μάλιστα, αν και δέχθηκε ότι δεν επεδίωξε αρχικά το θάνατό της, δημιούργησε μια τέτοια κατάσταση που οδηγούσε σε αυτόν, λόγω της χρήσης των αναισθητικών και χωρίς δυνατότητα αντιμετώπισης ενδεχόμενης καρδιακής ανακοπής.