ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχηγός της ρώσικης μαφίας πίσω από τους πυροβολισμούς

Ο περιβόητος 57χρονος κακοποιός με το ψευδώνυμο «το Λίπος», προκάλεσε τη χθεσινή επεισοδιακή επιχείρηση των αστυνομικών στην περιοχή της Πυλαίας, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αστυνομικής ταινίας με ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίες και συλλήψεις…

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον Γεωργιανό, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους αρχηγούς της ρωσικής μαφίας. Μέχρι στιγμής από την αστυνομία δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα από τις γαλλικές διωκτικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές που τελέστηκαν από το 2016 έως σήμερα.

Ο 57χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 14 χρόνια κάθειρξη για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ωστόσο εδώ και λίγους μήνες είναι ελεύθερος με όρους, κάνοντας χρήση των πρόσφατων ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.