ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή: Όσα πρέπει να ξέρετε

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών στην ειδική αγωγή.

Πρόκειται για πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ01-Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Οι προσλήψεις αφορούν α) στις δομές της Ειδικής Αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Ε.Δ.Ε.Α.Υ.), β) στην εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Εκπαίδευσης και γ) στην άσκηση καθηκόντων σε σχολικές μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης, για το διδακτικό έτος 2018-2019.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί όσους επιθυμούν να προσληφθούν για το διδακτικό έτος 2018-2019 από τους κλάδους α) ΠΕ 21, ΠΕ 22, ΠΕ 23, ΠΕ 24, ΠΕ 25, ΠΕ 28, ΠΕ 29, ΠΕ 30, ΠΕ 31 β) ΔΕ01-Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού
ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας έως ένα διδακτικό έτος για τη στελέχωση των δομών της Ειδικής Αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Δ.Υ. , Ε.Δ.Ε.Α.Υ.), την εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Εκπαίδευσης) και την άσκηση καθηκόντων σε σχολικές μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης (καθορίζονται κατόπιν έκδοσης των σχετικών υπουργικών αποφάσεων) και κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για μόνιμο διορισμό του κλάδου τους να υποβάλουν αίτηση μόνο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ), στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν.

Όπου ΚΕ.Δ.Δ.Υ. : Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης.
Όπου Σ.Μ.Ε.Α.Ε: Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Όπου Ε.Δ.Ε.Α.Υ: Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης και Υποστήριξης.
Όπου ΕΑΕ: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Όπου ΠΔΕ: Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται μέχρι 27/4/2018.

Τα κριτήρια που δίνουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης

Οι υποψήφιοι για τις προσλήψεις θα πρέπει να είναι:

α. Έλληνες πολίτες. Υπήκοοι χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με
πολιτογράφηση, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 1 έτος από την απόκτησή
της, κατά την τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων με την παρούσα απόφαση.

β. Βορειοηπειρώτες και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο

γ. Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης
α. Οι συνταξιούχοι από οποιονδήποτε φορέα και αν έχουν συνταξιοδοτηθεί, καθώς και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης.

β. Όσοι απολύθηκαν από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου του δημοσίου τομέα λόγω οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητά τους, αν δεν έχει παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

γ. Όσοι διώκονται ποινικά ή έχουν καταδικαστεί για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Ορίζεται ότι: «Στην παρ. 8 του άρθρου 1 του ν. 2942/2001 προστίθενται εδάφια ως εξής: «Για τη συμμετοχή στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητείται υποχρεωτικά πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών του τόπου κατοικίας και του τόπου όπου υπηρέτησε ο εκπαιδευτικός τα προηγούμενα έτη, περί άσκησης ή μη εις βάρος του ποινικής δίωξης για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, καθώς και ποινικό μητρώο περί του αν υπάρχει καταδίκη για τέτοιο έγκλημα. Στην περίπτωση που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή υπάρχει καταδίκη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, ο υποψήφιος αυτός απαγορεύεται να συμμετάσχει
στη διαδικασία για πλήρωση θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών».