ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Το Αιγαίο δεν είναι σκηνικό για τηλεοπτικά ριάλιτι

Με τη φράση «Δεν είναι το Αιγαίο σκηνικό, ούτε για τάλεντ σόου (παλαιό) πολιτικών, ούτε για τηλεοπτικά ριάλιτι», ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζει την κόντρα Ελλάδας – Τουρκίας, με αφορμή την τοποθέτηση ελληνικής σημαίας σε βραχονησίδα και τις δηλώσεις της Άγκυρας πως την κατέβασε η τουρκική ακτοφυλακή.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Θεοδωράκης αναρωτιέται αν είναι «πατριωτικό και επιβεβλημένο να βάλουμε όλοι από μια ελληνική σημαία σε κάθε βραχονησίδα του Αιγαίου;» και προσθέτει πως «ελληνικές σημαίες πρέπει να υπάρχουν εκεί που ζουν άνθρωποι και μπορούν να τις φυλάσσουν».

«Εκτός αν θεωρούν κάποιοι ότι το Λιμενικό, το Ναυτικό, ο Στρατός, η Αεροπορία, πρέπει να αναπτυχθούν σε καθεμιά από τις χιλιάδες βραχονησίδες του Αιγαίο. Να αφήσουμε τα σύνορα, να αφήσουμε τα νησιά μας και να αναπτυχθούμε στα βράχια. Λες και παίζουμε καουμπόηδες και ινδιάνους με τους Τούρκους», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Όπως τονίζει ο κ. Θεοδωράκης, ο «εκδρομικός πατριωτισμός», όπως και τα συνεχή σενάρια πολέμου και οι υστερικές κορώνες πολιτικών, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην πατρίδα.

Επιπλέον, στην ανάρτηση ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρεται σε σχόλια ακριτών, οι οποίοι, όπως γράφει, του επισημαίνουν πως «η ατμόσφαιρα της εμπόλεμης ζώνης που δημιουργούν κάποιοι, καταστρέφει κάθε ελπίδα ανάπτυξης και ευημερίας των νησιών μας».

«Ας σταθούμε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων. Ας προστατεύσουμε τον τόπο μας. Δεν είναι το Αιγαίο σκηνικό, ούτε για τάλεντ σόου (παλαιό) πολιτικών, ούτε για τηλεοπτικά ριάλιτι», καταλήγει.