ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία – σοκ για την παραπαιδεία: Πόσα παιδιά πηγαίνουν φροντιστήριο!

Το εντυπωσιακό εύρημα ότι οι 99 στους 100 μαθητές της Γ΄ Λυκείου παρακολουθεί είτε φροντιστήριο είτε ιδιαίτερο μάθημα είτε και τα δύο περιλαμβάνει η έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Εκπαίδευση για ένα Λαμπρό Μέλλον στην Ελλάδα».

Οι επόμενες δύο χώρες στη σχετική λίστα είναι η Κορέα με το 90% των μαθητών να καταφεύγουν στα φροντιστήρια και η Κίνα με 85%.
Παρουσιάζοντας την έκθεση η πρόεδρος του προσωπικού του ΟΟΣΑ Γκαμπριέλα Ράμος ζήτησε να υπάρξει αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι αυτή η αξιολόγηση και οι διαδικασίες θα πρέπει να δημιουργηθούν σε στενή συνεργασία με του καθηγητές και τα εργασιακά συνδικάτα ούτως ώστε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να μην τα βλέπουν ως μια τιμωρητική διαδικασία ή εργαλείο και δεν αναγνωρίζουν τις περιπλοκότητα και τις προκλήσεις οι οποίες υπάρχουν στο επάγγελμά τους».

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου αρκέστηκε να πει για το θέμα ότι «δεν πρέπει να μιλάμε για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όταν η ίδια η πολιτεία επί δεκαετίες ήταν τόσο ασυνεπής στις υποχρεώσεις της».