ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξαναχτύπησε» ο Φίλης – Τι δήλωσε αυτή τη φορά για τις συντάξεις

Στο πνεύμα των χθεσινών δηλώσεών του όσον αφορά το θέμα των συντάξεων τοποθετήθηκε και σήμερα, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του, ο Νίκος Φίλης. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας στον ΑΝΤ1, «με τα νέα μέτρα που έρχονται η μέση σύνταξη θα πέσει στα 450 ευρώ».

Είναι φανερό ότι ο κ. Φίλης θέλει να κρατήσει αποστάσεις από οποιαδήποτε θριαμβολογία, ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος στην Ελλάδα και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι άλλο πράγμα να έχεις δυνατότητες και άλλο να θριαμβολογείς».

Επίσης, παρουσιάστηκε κατηγορηματικός για το ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων, ο οποίος θα φέρει νέες μειώσεις. Στάθηκε ιδιαίτερα στις συντάξεις χηρείας, οι οποίες – όπως είπε- δεν πρέπει να έχουν τη μορφή επιδομάτων. Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να σκεφθεί τρόπους, ώστε να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ. «Δεν μπορείς να το κόψεις από τους χαμηλοσυνταξιούχους», είπε εμφατικά.

Σε ερώτηση σχετικά με το αφορολόγητο, ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν συζητά το ενδεχόμενο να έρθει νωρίτερα η μείωσή του, ενώ δεν έκρυψε την αντίθεσή του με τους υψηλούς στόχους των πλεονασμάτων, καθώς «πλεονάσματα της τάξης του 3,5% θα δημιουργήσουν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και θα αφαιρέσουν χρήματα από την ανάπτυξη».

Τέλος, ο κ. Φίλης σχολίασε τα περί κυβερνητικής διγλωσσίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναφέροντας πως η πολιτικής της κυβέρνησης εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Αναφορικά με τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου, σχολίασε πως ο υπουργός Άμυνας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του, αλλά όχι να παράγει πρακτική πολιτική.

newsbeast.gr