ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμα ανταλλαγής ρίχνει στο τραπέζι ο Ερντογάν και κάνει επίθεση… φιλίας!

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού μιλώντας στο τουρκικό κανάλι NTV δήλωσε: «Τώρα θέλουμε ειρήνη… Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις!

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα Πρόεδρο». 

Την ίδια ώρα εμφανίστηκε ανοικτός στο να εξετάσει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εάν η Αθήνα από την πλευρά της προβεί στην έκδοση των 8 στρατιωτικών, που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Είναι η πρώτη φορά, που ο Τούρκος πρόεδρος συνδέει τόσο ξεκάθαρα και δημοσίως την μοίρα των Ελλήνων αξιωματικών με εκείνη των 8 Τούρκων, που η Άγκυρα θεωρεί πραξικοπηματίες και εγκληματίες. 

«Μας ζητούν να δώσουμε πίσω τους Έλληνες στρατιώτες και τους είπαμε: εάν έχετε τέτοιο αίτημα θα πρέπει να μας δώσετε τους γκιουλενιστές στρατιώτες, που εμπλέκονται στο πραξικόπημα κατά του κράτους μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στο NTV.

«Εάν μας τους παραδώσουν, θα επανεξετάσουμε και εμείς την κατάσταση με τους Έλληνες στρατιωτικούς» έσπευσε να συμπληρώσει.