ΔΙΕΘΝΗ

Παγιδευμένος 16χρονος πέθανε αβοήθητος επειδή η αστυνομία έκανε έρευνα μόλις τριών λεπτών

Πριν από μερικές ημέρες ένας 16χρονος από το Σινσινάτι του Οχάιο κάλεσε την αστυνομία  και ζήτησε βοήθεια, καθώς είχε καταπλακωθεί από το κάθισμα στο πίσω μέρος του μίνι βαν του, το οποίο βρισκόταν στο πάρκινγκ του σχολείου του. Όλα όσα επακολούθησαν έχουν προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα, οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο έπειτα από τα απελπισμένα τηλεφωνήματα του νεαρού, ωστόσο, όπως «μαρτύρησαν» οι κάμερες του περιπολικού, οι άνδρες δεν έψαξαν τον 16χρονο για περισσότερο από τρία λεπτά. Ως αποτέλεσμα, ο Κάιλ Πλας πέθανε και εντοπίστηκε έξι ώρες αργότερα από τον ίδιο του τον πατέρα.

Οι διάλογοι του νεαρού με το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας, που αποκάλυψε η Washington Post, δείχνουν πως ο ίδιος έδωσε οδηγίες για το που βρισκόταν το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, ενώ φέρεται να επαναλαμβάνει πως πρέπει να έρθει σύντομα κάποιος γιατί πεθαίνει.

Η αστυνομία στην έκθεσή της αναφέρει πως έψαχναν τον νεαρό για 11 λεπτά, ωστόσο η κάμερα, η οποία ενεργοποιείται από την στιγμή που οι Αρχές φτάνουν στο σημείο που έχουν κληθεί, τους δείχνει να οδηγούν γύρω από το ένα πάρκινγκ για τρία λεπτά και να φεύγουν.

Η έκθεση υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον βρουν για αυτό και έφυγαν από το σημείο.  Ο υπάλληλος της υπηρεσίας με τη σειρά του υποστήριξε ότι κάτι πήγε λάθος κατά τη δεύτερη κλήση και ο 16χρονος δεν ακουγόταν καλά.

Ο νεαρός όπως έγινε γνωστό είχε παγιδευτεί στο πίσω μέρος του μίνι βαν του καθώς το πίσω κάθισμα έπεσε πάνω του όταν επιχείρησε να πάρει τα πράγματά του για το τένις. Το κάθισμα τον πίεζε στο στήθος, δυσχεραίνοντας την αναπνοή του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εσωτερική έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση. 

cnn.gr