ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Αν ήταν καθαρή η έξοδος, θα έπρεπε να καταργηθούν οι δεσμεύσεις

Να καταλάβει πως στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα και η χώρα μας είναι κράτος δικαίου, κάλεσε την Τουρκία η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και ερωτηθείσα αν υπάρχει περίπτωση ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, απάντησε «όχι βέβαια». Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για ανταλλαγή ή συμψηφισμό.

Για το πρωτογενές πλεόνασμα, σχολίασε πως «αν φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε, τότε με βεβαιότητα θα είναι πολύ υψηλό». «Το ερώτημα είναι πόσο αυτό το πλεόνασμα είναι βιώσιμο;», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «αν ήταν καθαρή η έξοδος από το μνημόνιο, τότε θα έπρεπε να καταργηθούν αυτόματα οι δεσμεύσεις της Ελλάδος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως το 2022, για μείωση των συντάξεων από 1/1/19 και για μείωση του αφορολογήτου από 1/1/20. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Αντίθετα φαίνεται επιπρόσθετη πρόθεση των δανειστών να βάλουν και άλλους όρους. Η ενισχυμένη επιτήρηση θα έρθει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και αναφερόμενη στον Ρουβίκωνα, η κ. Σπυράκη τόνισε ότι «οι εκλεκτικές συγγένειες είναι σαφείς. Εμείς θέλουμε τη διαφύλαξη της τάξης. Και να μην γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι».