ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έστειλαν επιστολή: Αντιδράσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου φέρoνται να έχουν αποστείλει "10" βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία εκφράζουν την διαφωνία τους και ζητούν να αποσυρθεί η διάταξη του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή και επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να μπορούν να προβούν σε αναδοχή παιδιών.

Ένας από τους «10» βουλευτές που έχουν συνυπογράψει την επιστολή αυτή, φέρεται να είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που από την περασμένη εβδομάδα ως πολιτικός και γιατρός, με δήλωσή του έχει εκφράσει την διαφωνία του.
Η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και από βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν σπεύσει να κρατήσουν αποστάσεις από την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.
Αύριο, πάντως, συνολικά το νομοσχέδιο -αλλά και κυρίως η διάταξη αυτή- αναμένεται να αναλυθεί και να εξηγηθεί εκτενώς από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στην συνεδρίαση της αρμόδιας ΕΠΕΚΕ που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 2 το μεσημέρι. Εκεί θα «φανεί» εάν οι εσωκομματικές αντιδράσεις τελικά θα μπορέσουν να καμφθούν ή όχι.

Με την διάταξη αυτή, έχει ήδη εκφράσει τις έντονες αντιδράσεις και η Εκκλησία της Ελλάδος.