ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ποινή σε μπαρμπέρη για… κακό κούρεμα δεκάχρονου!

Ένας κουρέας από το Μπέντφορντ της Αγγλίας καταδικάστηκε τελικά σε 8 μήνες φυλακή επειδή έκανε εσκεμμένα ένα κακό κούρεμα σε πιτσιρίκο, πριν τον αναγκάσει να μαζέψει μόνος του τις τρίχες από το πάτωμα.

Ο 21χρονος μπαρμπέρης Abdulrahim Omar συνελήφθη από την αγγλική αστυνομία τον Δεκέμβριο, όταν έκοψε τα μαλλιά του δεκάχρονου ως τιμωρία. Στο δικαστήριο είπε πως το έκανε για να του δώσει ένα μάθημα, καταδικάστηκε ωστόσο για σωματική βλάβη.

Ο μικρός, που δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους, είχε προσπαθήσει να ξυρίσει τα μαλλιά του, κάτι που ολοκλήρωσε ο κουρέας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Και την ίδια στιγμή, έβαλε και την παρέα του να χασκογελούν με το πάθημα του μικρού, πριν τον αναγκάσει να καθαρίσει το πάτωμα από τις κακοκουρεμένες τρίχες του.

Ο μικρός ένιωσε τέτοια ντροπή που κάλεσε μόνος του την αστυνομία. «Ο νεαρός άντρας ένιωθε καμάρι για το κούρεμά του και αισθανόταν πως ήταν σημαντικό για κείνον», είπε ο εισαγγελέας Alex Radley, «υπέστη ψυχολογική και σωματική βλάβη». Το στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα κατά του μπαρμπέρη ήταν το τρυφερό της ηλικίας του παιδιού, αλλά και το γεγονός πως ό,τι έγινε, έγινε στο πλαίσιο της τιμωρίας και του εξευτελισμού του.

Ο κουρέας αποδέχτηκε το λάθος του και ο δικαστής Richard Foster κατέληξε: «Το αδίκημά σου ήταν ο προμελετημένος εξευτελισμός ενός δεκάχρονου. Είναι αχαρακτήριστο να συμπεριφέρεσαι έτσι σε ένα παιδί. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για όσα έκανες».

Το δικαστήριο του Λούτον τον καταδίκασε σε φυλάκιση 8 μηνών που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα εκτίσει