ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναυάγησαν» οι γαλλικές φρεγάτες;

Έντονα ερωτηματικά προκαλούν δημοσιεύματα σε γαλλικά μέσα σύμφωνα με τα οποία η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί διαψεύδει ότι η Γαλλία θα μισθώσει το καλοκαίρι δύο φρεγάτες τύπου FREMM στην Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού, αναφέρει ότι η Γαλλίδα υπουργός έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραχώρησης των δύο φρεγατών  καθώς εκτιμάται ότι με την παραχώρηση των φρεγατών θα αποδυναμωνόταν η επιχειρησιακή επάρκεια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ο Φώτης  Κουβέλης που επιβεβαίωσε δημοσίευμα της «Καθημερινής», το οποίο έλεγε ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα εξοπλιστεί με τις γαλλικές φρεγάτες πολλαπλών αποστολών FREMM. 

«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι» είχε πει χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Άμυνας μιλώντας στο ΣΚΑΙ.