ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για επενδύσεις από το βήμα του ΣΕΒ

«Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα μας είναι η προσέλκυση επενδύσεων» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το συνέδριο του ΣΕΒ.

«Τον στόχο των 100 δισ. ευρώ επενδύσεις τον έθεσα ως απόλυτη προτεραιότητα μας από τη ΔΕΘ τον περασμένο χρόνο», σημείωσε ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατιας προσθέτοντας: «Επενδύσεις σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας και κατά κανόνα καλύτερους μισθούς».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στόχος είναι «να αποκλιμακώσουμε την ανεργία και να δώσουμε δυνατότητα στα παιδιά που έφυγαν να επιστρέψουν».

«Επενδύσεις σημαίνει περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας με υψηλότερους μισθούς, καλύτερες απολαβές και καλύτερο πλαίσιο εργασιακής κάλυψης. Θέλουμε τις επενδύσεις για να αποκλιμακώσουμε την ανεργία και να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης που επιτυγχάνονται δεν αρκούν και εκτίμησε πως χρειαζόμαστε ανάπτυξη της τάξης του 4% για να καλύψουμε το κενό που έχει δημιουργηθεί.

Για να προσελκυσθούν επενδύσεις ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως «η χώρα χρειάζεται μια αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση και μια κρατική διοίκηση που θα θέτει την προσέλκυση επενδύσεων ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν το έχω ακούσει ποτέ από τη σημερινή κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για «συγκεκριμένο πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

«Ο εύκολος διαχωρισμός μεταξύ κακού κεφαλαίου και καλού εργαζόμενου, πάνω στον οποίον πάτησαν οι ιδεολογικές διαφοροποιήσεις τον 20ο αιώνα, σήμερα έχει ξεπεραστεί. Οι καλές επιχειρήσεις δημιουργούν καλές θέσεις απασχόλησης με πρόσθετα κίνητρα για να προσελκύσουν τα καλά στελέχη», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η βιομηχανία χρειάζεται φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε πάγια κεφάλαια. Χρειάζεται διευκόλυνση στην αδειοδότηση, συγκέντρωση της μεταποιητικής δραστηριότητας σε οργανωμένους χώρους και παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας ώστε να μειωθεί το κόστος της», τόνισε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.