ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ξεφούσκωσα δεν μπορείς να πεις…»: Σοκάρουν τα μηνύματα της 22χρονης που σκότωσε το μωρό της – Τι λέει ο σύντροφός της

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την τραγωδία που συνέβη στη Νέα Σμύρνη. Ένα νεογέννητο αγοράκι βρέθηκε νεκρό σε ακάλυπτο πολυκατοικίας σοκάροντας όλη την Ελλάδα. Το μωράκι, όπως όλα δείχνουν, πέθανε από τις κακουχίες και το κρύο μιας και έμεινε έξω, νηστικό και απροστάτευτο… για τουλάχιστον 12 ώρες!

Λίγες ώρες αργότερα, η είδηση ότι η μητέρα του είναι μια κοπέλα μόλις 22 χρονών, η οποία έκρυβε από όλους την εγκυμοσύνης, ταρακούνησε και τους πιο σκληρούς. Η φοιτήτρια υποστήριξε ότι από τον φόβο της έκρυψε την εγκυμοσύνη της από την μητέρα της με την οποία μένει μαζί, γέννησε μόνη της στην μπανιέρα του σπιτιού της, έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο, τύλιξε το μωράκι σε σεντόνι, το έβαλε σε σακούλα και το πέταξε.
«Μας έλεγε ότι είναι έγκυος και τέτοια, αλλά όλοι πιστεύαμε ότι το κάνει για εγωκεντρισμό και τέτοια»

Σοκαρισμένοι είναι και οι φίλοι της φοιτήτριας μόλις έμαθαν ότι εκείνη είναι η μητέρα του νεκρού μωρού.  Μία από τις φίλες της μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, Tatiana Live στο Ε και αποκάλυψε ότι η 22χρονη μητέρα δεν είχε πει κάτι… και όταν το έλεγε δεν την πίστευε κανείς.

«Καταρχάς όλο αυτό το διάστημα ήταν με εμάς μια χαρά άνετη, σα να μην είχε τίποτα. Και μου στέλνει εμένα δυο μέρες πριν πριν δω εγώ στις ειδήσεις για το τι έχει γίνει μου στέλνει μήνυμα και μου λέει ότι έχει γεννήσει. Έτσι, στο άκυρο δηλαδή. Μας έλεγε πριν βέβαια από παλιά, μας έλεγε ότι είναι έγκυος και τέτοια, αλλά όλοι πιστεύαμε ότι το κάνει για εγωκεντρισμό και τέτοια. Δεν μας είχε πει ποτέ ότι είναι έγκυος. Έτσι στα ξαφνικά να σου πει κάποιος ότι έχει γεννήσει είναι κάπως.

Γιατί ποτέ δεν την είδαμε δει έγκυο, δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι. Κι όταν ένας άνθρωπος το λέει συνέχεια αυτό εμείς είχαμε υποψιαστεί ότι το κάνει καθαρά από εγωκεντρισμό. Εγώ την αγαπούσα. Τον τελευταίο καιρό είχε χαθεί. Την έπαιρνα τηλέφωνο να βγούμε Καμιά φορά μου έλεγε να πάω στο σπίτι της. Δεν έβγαινε έξω δηλαδή. Και μου έστειλε μήνυμα έμενα προσωπικά μια δυο μέρες πριν γίνει αυτό και μου λέει έχω γεννήσει. Πήγα στο γιατρό και το άφησα εκεί το μωρό.

Σε αυτή την ηλικία όμως όταν η φίλη σου, σου λέει στα καλά καθούμενα ότι γέννησε και εγώ εντάξει δεν… δηλαδή δεν ρώτησα ακριβώς που το άφησες το μωρό και τέτοια. Μου είπε ότι το έχει αφήσει στον γιατρό. Και μετά την έπαιρνα τηλέφωνο γιατί ήθελα να δω αν όντως έχει γίνει αυτό. Δεν μου το σήκωνε. Μετά από αυτή την ημέρα δεν μου σήκωνε κανένα τηλέφωνο. Το περίεργο είναι ότι ήταν τελείως άνετη, δηλαδή μετά που μου είπε ότι γέννησε, μου έστειλε μια φωτογραφία της και μου κάνει «δεν μπορείς να πεις έχω ξεφουσκώσει». Δηλαδή ξέρεις πόσο ειρωνικό και της απάντησα και εγώ μετά με ειρωνεία. Γιατί ουσιαστικά δεν ήξερα αν είναι αλήθεια αυτά που μου έλεγε ή όχι» τόνισε η νεαρή. 
Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε η φίλη της νεαρής στην εκπομπή Tatiana Live

Τα μηνύματα μετά από την γέννα

Η νεαρή όπως όλα δείχνουν δεν είχε καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης… ενώ στην προσπάθεια να το βγάλει από πάνω της, το είπε στην φίλη της… αλλά λέγοντας ψέματα.

«Κοίτα θα το πάρεις ήρεμα όμως. Δεν πήγα σχολή γιατί πόναγα. Πήγα στον γιατρό και ήμουν έγκυος τελικά. Κι επειδή ανησύχησα με κράτησε και γέννησα. Της είπα να το δώσουν γιατί δεν θα μπορούσα να το μεγαλώσω. Η μάνα μου δεν ήξερε τίποτα. Πόσα εγκεφαλικά έπαθες; Μόνο εγώ τα κάνω αυτά μέσα σε μία μέρα. Είσαι η μόνη που το ξέρει. Ζεις; Έχω ακόμα λίγη αιμορραγία για αυτό δεν μπορώ να βγω σήμερα. Να βγούμε αύριο. Ξεφούσκωσα δεν μπορείς να πεις» γράφει στα μηνύματα που έστειλε στην φίλη της.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Την Παρασκευή (27.04.2018) αναμένεται να απολογηθεί η 22χρονη που κατηγορείται για παιδοκτονία μετά από προθεσμία που έλαβε από την 15η Τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Η δικαστική λειτουργός μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα και όρισε την απολογία της για την Παρασκευή εφόσον η κατηγορουμένη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

«Έχει καταρρεύσει ψυχολογικά»

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 22χρονης σπουδάστριας, Αλέξανδρο Αλεξιάδη, η εντολέας του «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της». Ο συνήγορος δήλωσε πως η νεαρή σπουδάστρια «Μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».
Η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και η εγκατάλειψη

Η νεαρή κοπέλα ήταν φοιτήτρια σε ΤΕΙ στην Καλαμάτα. Εκεί, γνώρισε έναν συνομήλικό της με τον οποίο είχε σχέση. Μια σχέση που οδήγησε σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Όταν ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, το αποκάλυψε και στον σύντροφό της. Όμως εκείνος, όπως είπε, της πρότεινε να κάνει έκτρωση. Αλλά δεν ήθελε να ρίξει το παιδί και εκείνος την εγκατέλειψε.

Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα και στο σπίτι της μητέρας της στη Νέα Σμύρνη. Δεν ήθελε όμως να αποκαλύψει πως περίμενε παιδί. «Ντρεπόμουν», είπε. Έκρυψε την εγκυμοσύνη της φορώντας ριχτά ρούχα για να καλύπτει την κοιλιά της. «Όταν  προχώρησε η κύηση αποφάσισα ότι δεν μπορώ να το κρατήσω αλλά ήταν αργά για έκτρωση», ανέφερε στην κατάθεσή της. 

Οι δραματικές ώρες στο διαμέρισμα

Όταν την έπιασαν οι πόνοι, η 22χρονη φοιτήτρια ήταν μόνη στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης. Ήταν απόγευμα Παρασκευής (20.04.2018) όταν γέννησε. «Πήγα στην μπανιέρα και γέννησα. Μόνη μου με ένα ψαλίδι έκοψα τον ομφάλιο λώρο», αποκάλυψε στους αστυνομικούς. Το μωρό φαίνεται να έπεσε σε ένα δίχτυ-τέντα που υπήρχε στον ακάλυπτο και να πέθανε 12 ώρες μετά, από ασιτία και έλλειψη φροντίδας. Είχε αποφασίσει να μην κρατήσει το παιδί. Φοβόταν, είπε, «τι θα έλεγε η μητέρα μου και ο κόσμος. Ήξερα ότι η μητέρα μου θα επιστρέψει. Δεν ήθελα να με δει με το μωρό. Δεν ήξερα τι να κάνω».

Τότε, αποφάσισε κάτι που για πολλούς θα έμοιαζε αδιανόητο. «Το τύλιξα με ένα σεντόνι και το έβαλα σε μία νάιλον σακούλα. Το πέταξα από την μπαλκονόπορτα. Αμέσως μετά καθάρισα όσο καλύτερα μπορούσα το μπάνιο και πέταξα τον πλακούντα στη λεκάνη», είπε. 

Νέα διάσταση στην υπόθεση της 22χρονης φοιτήτριας που αφότου γέννησε το παιδί της το σκότωσε, πετώντας το στον ακάλυπτο δίνει ο πρώην σύντροφός της, μιλώντας στο protothema.gr.

Το ζευγάρι ήταν μαζί, όταν σπούδαζαν στην επαρχία, μέχρι που χώρισαν και η κοπέλα έφυγε για την Αθήνα. Λίγο καιρό αργότερα, οι δύο πρώην σύντροφοι μίλησαν και η 22χρονη του αποκάλυψε το μυστικό της, όπως και ότι γνώρισε τον πατέρα του παιδιού της μέσω Facebook.

«Μου είπε ότι είναι έγκυος από ένα νεαρό που τον γνώρισε στο Facebook»

«Όταν χωρίσαμε κόψαμε επαφές και όταν συνομιλήσαμε μετά από κάποιους μήνες, μου είπε με χαλαρό ύφος ότι είναι έγκυος. Και μάλιστα από έναν νεαρό που τον είχε γνωρίσει το καλοκαίρι μέσω facebook
. Εγώ αρχικά δεν την πίστεψα γιατί μου μιλούσε και ήταν πολύ χαλαρή», περιγράφει ο νεαρός.

Όπως έμαθε στη συνέχεια, ο πατέρας, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κοπέλας, γνώριζε την κατάστασή της, αλλά εξαφανίστηκε και την παράτησε.

«Στη συνέχεια της συζήτησής μας, την ρώτησα ευθέως « ο πατέρας του μωρού, γνωρίζει ότι είσαι έγκυος;» και μου λέει : « ναι ,το γνωρίζει αλλά εξαφανίστηκε και με παράτησε» αυτό μου είχε αναφέρει κι από τότε δεν είχαμε καμία συνομιλία».

«Δεν είμαι εγώ ο πατέρας»

Ο νεαρός αποκλείει σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος ο πατέρας του άτυχου βρέφους, καθώς, όπως εξηγεί, δεν προκύπτει από τις ημερομηνίες.

«Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να είμαι εγώ ο πατέρας και να μου το έκρυψε. Αν βάλω κάτω τις ημερομηνίες, δεν βγαίνει με τίποτα. . Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτή την υπόθεση», εξηγεί.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος, στο απολύτως υποθετικό σενάριο που ήταν πατέρας του μωρού και το μάθαινε, δεν θα αποποιούταν των ευθυνών του. «Αν ήμουν εγώ ο πατέρας του μωρού και μου έλεγε ότι είναι έγκυος, εγώ προσωπικά δεν θα της έλεγα ότι δεν με ενδιαφέρει, ούτε θα την παρατούσα . Το ξαναλέω ότι μιλάμε υποθετικά πάντα και αυτό το θέμα είναι πραγματικά πολύ σοβαρό και πολύ λεπτό», επισημαίνει.

«Μόλις έμαθα αυτό που έκανε στο μωρό, πραγματικά σοκαρίστηκα»

Ο πρώην σύντροφος της 22χρονης περιγράφει μάλιστα το σοκ που βίωσε όταν έμαθε την τραγική κατάληξη της εγκυμοσύνης, ενώ διαφώνησε πλήρως με τους χειρισμούς της.

«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι έκανε αυτό που έκανε στο μωρό , πραγματικά σοκαρίστηκα. Για μένα δεν το χειρίστηκε καθόλου σωστά το θέμα γιατί έπρεπε να είχε ενημερώσει πρώτα τους γονείς της και τη μάνα της και τον πατέρα της. Θυμάμαι ότι μου είχε πει πως είχε ενημερώσει μόνο τον πατέρα του μωρού και στη μαμά της δεν είχε πει απολύτως τίποτα ».

«Αρχικά δεν γνώριζε κανείς ότι ήταν έγκυος»

Σύμφωνα με τον πρώην σύντροφο της κοπέλας, κανείς από το ΤΕΙ όπου σπούδαζε δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της. Η 22χρονη μια μέρα απλά εξαφανίστηκε και παράτησε τις σπουδές της.

«Αρχικά δεν γνώριζε κανένας ότι ήταν έγκυος γιατί έφυγε ξαφνικά από τη σχολή και τη χάσαμε. Παράτησε τις σπουδές της και μας είπε ότι δεν της αρέσουν οι σπουδές εδώ στην επαρχία. Από ότι έμαθα πολύ αργότερα πήγε σε κάποιο ΙΕΚ στην Αθήνα για να ξεκινήσει και πάλι τις σπουδές της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είχαμε σχέση περίπου ένα χρόνο»

Ο νεαρός φοιτητής μάλλον έπεσε από τα σύννεφα, καθώς για όσο διάστημα διατηρούσε δεσμό με την κοπέλα, δεν είχε κανένα δείγμα περίεργης συμπεριφοράς.

«Είχαμε σχέση περίπου ένα χρόνο με την κοπέλα και την είχα γνωρίσει μέσω μιας κοινής μας φίλης. Δεν είχε κάποια περίεργη συμπεριφορά, ήταν πολύ καλή κοπέλα όσο καιρό ήμασταν μαζί. Εγώ όταν τη γνώρισα έκανα την πρακτική στη σχολή μου ενώ αυτή μόλις ξεκινούσε τις σπουδές της», εξηγεί.