ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ποιος είναι ο κύριος αυτός;»: Παρέμβαση Δημήτρη Καμμένου για την προσβολή στον Άγνωστο Στρατιώτη

Ερώτηση στον Πάνο Σκουρλέτη κατέθεσε ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Δ.Καμμένος για τον συνδικαλιστή που σε φωτογραφίες εμφανίζεται να πατάει πάνω στο κενοτάφιο του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη παίζοντας κομπολόι.

Η φωτογραφία έχει γίνει viral στα social media αλλά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διαψεύδει οτι ο εικονιζόμενος στην φωτογραφία έχει σχέση με το σωματείο.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης αναφέρει: 

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η φωτογραφία που απεικονίζει πιθανόν ένα συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ να πατά στο κενοτάφιο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να παίζει με το κομπολόι του.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ και εικονίζεται ένας άνδρας -πιθανότατα συνδικαλιστής- ο οποίος πατά με το πόδι του, με περίσσιο θράσος, πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Ο συγκεκριμένος κύριος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται το πού βρίσκεται ή τη σημασία του μνημείου, βεβηλώνοντάς το, αφού πατά πάνω, παίζοντας αμέριμνος με το κομπολόι του. 
Δεν νομίζω ότι κάνουμε το χρέος μας μένοντας απλά έκπληκτοι, άφωνοι και οργισμένοι. 

Δεν φτάνει. 

Ας το δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα Ποιος είναι ο κύριος αυτός; Υπάρχει κανένας να λογοδοτήσει που τον άφησε να πατήσει πάνω στο μνημείο;; Μήπως κάποιος από τον πραγματικό κόσμο εκτός FB πρέπει να ασχοληθεί; 

Είτε από την πατριωτική είτε από την νομική πλευρά; Ας αφήσουμε τις κραυγές και τις απειλές και ας ασχοληθούμε σοβαρά και σωστά με όποιον παραβίασε αυτά που θεωρούμε ιερά. 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ, 

• Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος που απεικονίζεται να πατά το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη; Θα διεξαχθεί έρευνα εντοπισμού του; 

• Ποιος τον άφησε να πλησιάσει τόσο κοντά στο μνημείο; Είναι ή όχι προσβολή του μνημείου; 

• Ποιος ευθύνεται για τη φύλαξη του μνημείου; Υπάρχει διαδικασία απομάκρυνσης που έπρεπε να εφαρμοσθεί αλλά δεν εφαρμόστηκε; Υπήρχαν όργανα της τάξεως στο χώρο;

iefimerida.gr