ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ: Πληροφορίες ότι η ΜΙΤ θα επιχειρήσει να απαγάγει τον Τούρκο αξιωματικό!

Ελεύθερος με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο ένας από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου S-70 Blackhawk που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, λίγο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016. Η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ενεργοποιήθηκε σήμερα, ενώ δεν αναστέλλει τη χορήγηση ασύλου, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον Τούρκο πιλότο να είναι ελεύθερος, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας που θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου.

Ο Τούρκος πιλότος θα διαμείνει φρουρούμενος, από αστυνομικούς και πράκτορες της ΕΥΠ, σε σπίτι που δεν θα γίνει γνωστή η τοποθεσία για λόγους ασφαλείας. Επίσης, δεν θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

«Πονοκέφαλος» σε Μαξίμου και Κατεχάκη

Η δικαστική αυτή απόφαση προκάλεσε κινητοποίηση σε Μέγαρο Μαξίμου, ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ, υπό τον φόβο πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ να επιχειρήσουν είτε απαγωγή, είτε δολοφονία του. Πολύ νωπές, άλλωστε, είναι οι μνήμες από την επιχείρηση – αστραπή Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ στο Κόσσοβο, όπου «απήγαγαν» έξι άτομα τουρκικής υπηκοότητας, μεταφέροντας τους στην Τουρκία για να δικαστούν ως υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πει ότι «δεν θα ησυχάσω αν οι 8 πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν βρεθούν στην Τουρκία για να δικαστούν».

Πηγή: Reader.gr