ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κουφάλες ευρωπαίοι…»: Τι έγραφε στο facebook ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση μετά την παραίτηση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, η Νέα Δημοκρατία παραθέτει αυτό που ονομάζει «χαρακτηριστικό δείγμα από τον  δημόσιο λόγο του νέου προέδρου».

Η ΝΔ παραθέτει παλαιότερη ανάρτηση του Χριστόδουλου Πρωτοπαππά, ο οποίος αντικατέστησε τον απερχόμενο Σταμάτη Κριμιζή μετά τη θορυβώδη παραίτηση του τελευταίου.

Η επίμαχη ανάρτηση αναφέρει: «Η Ελλάδα και η Ρωμιοσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες Ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές».

Όπως σχολιάζει η ΝΔ, «προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση οι απόψεις του κ. Πρωτοπαπά, καθώς μέχρι στιγμής κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει υποστηρίξει ότι ψεκάζουν και στο Διάστημα».

Ο κ. Πρωτοπαππάς, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του ΕΛΔΟ ενώ παραμένει στέλεχος της Hellas Sat, εταιρείας αραβικών συμφερόντων, έχει υπογράψει και άλλες ασυνήθιστες αναρτήσεις.

Το 2013 έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο άρθρο για τον Άγιο Πορφύριο, «σοφό άγιο της τεχνολογίας».

Ο κ. Πρωτοπαππάς ανέφερε: «Το μεγαλύτερο όμως και κατά την άποψή μου μοναδικό θαύμα που έχει καταγραφεί και έχει κάνει ο Άγιος Πορφύριος που συγκλονίζει τους τεχνολόγους και τους φυσικούς είναι η συστολή του χρόνου όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου που πασχίζουν σήμερα οι φυσικοί που ασχολούνται με τη θεωρία της σχετικότητας και τη φυσική των υψηλών ενεργειών να πραγματοποιήσουν, αλλά πάνω από μια ώρα».

Εξάλλου σε αναρτήσεις του στο διαδίκτυο καταφέρεται εναντίον του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους.