ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος η προκαταρκτική για τη Novartis – Έτοιμο το πόρισμα που θα παραδοθεί στον Βούτση

Τελείωσε και τυπικά τις εργασίες της η προκαταρκτικής επιτροπή της Βουλής που επεξεργάστηκε την υπόθεση της Novartis και την εμπλοκή σε αυτή, δέκα πολιτικών προσώπων.

Η πλειοψηφία συνέταξε το πόρισμα (μαζί με τις πορισματικές εκθέσεις της αντιπολίτευσης που στάλθηκαν στη γραμματεία) και αναμένεται αύριο να το καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Ο τελευταίος θα το διαβιβάσει στους βουλευτές μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα και η Διάσκεψη των προέδρων θα ορίσει μέσα στις επόμενες 15 μέρες το χρόνο όπου θα πάρει το δρόμο προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Πάντως λόγω του πρωτόγνωρου χαρακτήρα του πορίσματος της εξέτασης που δεν προτείνει παραπομπή ή μη αλλά μιλά μόνο για την αρμοδιότητα δεν είναι ακόμα σαφές αν και πόσες κάλπες θα στηθούν.

«Ολοκληρώθηκε με τη σημερινή 10η συνεδρίαση η διαδικασία της προκαταρκτικής», είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της επιτροπής, Θοδωρής Δρίτσας και πρόσθεσε: « έγινε η τελική ψηφοφορία και η απόφαση που στοιχειοθετεί πρόταση για αναρμοδιότητα διαβιβάζεται αύριο το πρωί στον πρόεδρο μαζί με τον φάκελο, τα πρακτικά, τα έγγραφα και τις πορισματικές θέσεις.

Πλέον το ενδιαφέρον περνά στην ίδια τη Δικαιοσύνη και τον τρόπο που θα χειριστεί την υπόθεση. Αν δηλαδή θα αναγνωρίσει την αναρμοδιότητα της Βουλής και θα εξετάσει την δωροδοκία/δωροληψία παράλληλα με τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή θα θεωρήσει πως πρόκειται για παραγεγραμμένο αδίκημα που τελείται από υπουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Η αντιπολίτευση από τη πλευρά της έχει καταθέσει ήδη από τη περασμένη Τρίτη τις θέσεις της, όχι μόνο περί σκευωρίας αλλά και ανάγκης διερεύνησης της υπόθεσης από την ίδια την Βουλή, τις οποίες αναμένεται να υποστηρίξει και στη συνεδρίαση στην Ολομέλεια όταν αυτή οριστεί. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα κόμματα κατέθεσαν πρισματικές εκθέσεις εκτός της Ένωσης Κεντρώων.

newpost.gr