ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαστε στην ίδια όχθη με την κοινωνία» δήλωσε ο Κουρουμπλής

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τη συμμετοχή του στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων για το νόμο 4504/2017.

Σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο κ. Κουρουμπλής ανέλαβε πρωτοβουλία για να προχωρήσει η διαδικασία γύρω από την παραχώρηση προς χρήση στο Δήμα Καλαμάτας της περιοχής των 49 στρεμμάτων στη δυτική παραλία.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε στην Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και ναυτιλιακών Επενδύσεων, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κινείται με στόχο να είναι στην ίδια όχθη με την κοινωνία και ότι με γνώμονα αυτή τη θέση ο νέος νόμος λύνει χρονίζοντα προβλήματα, όπως η νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, που ανοίγει το δρόμο για την πραγματοποίηση επενδύσεων στα λιμάνια.

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι προωθείται η ένταξη των Λιμενικών Ταμείων «στα ανταποδοτικά» ώστε να γίνει δυνατή η στελέχωσή τους για να προωθούνται οι εισπράξεις τελών και άλλων οφειλών, ώστε να προχωρήσουν αναπτυξιακά έργα.

Τόνισε επίσης ότι το υπουργείο υποστηρίζει με κάθε τρόπο την εκπόνηση Master Plan από τα λιμάνια και ότι προέβλεψε την εκμετάλλευση ναυδέτων από λιμενικά ταμεία, όπου αυτό μπορεί να γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4504/2017 περιλαμβάνει: «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις».