ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΕΡΤ σε Τσακαλώτο: «Είναι σε διαφορετική γραμμή από την κυβέρνηση;» (βίντεο)

«Κεραυνό εν αιθρία» χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου και Σωτήρης Καψώχας τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του με αφορμή τις δηλώσεις του στους Financial Times

Ο Σωτήρης Καψώχας, μίλησε για «δηλώσεις-βόμβα», ιδιαίτερα μάλιστα όταν γίνονται την ημέρα που, από την Αθήνα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κάνει λόγο για καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια.

Χρησιμοποιώντας επίσης τη φράση «κεραυνός εν αιθρία», ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι ο κ. Τσακαλώτος, εκτός από ΥΠΟΙΚ της χώρας, είναι και επικεφαλής της «Κίνησης των 53», η οποία έχει αμφισβητήσει την καθαρή έξοδο από το μνημονιακό καθεστώς.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος σχολίασε το ενδεχόμενο ο Υπουργός να έχει δική του, διαφορετική γραμμή από την κυβέρνηση, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση.

Αναρωτήθηκε, επίσης, εάν τελικά έχει δίκιο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπογραμμίζει ότι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς δεν θα είναι «καθαρή», συμπληρώνοντας ότι «κακώς κατηγορούμε τον Στουρνάρα».

Τέλος, ισχυρίστηκε πως εάν ισχύουν τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος περί επιτροπείας και εκθέσεων προόδου για την Ελλάδα από τους ελεγκτές σε τριμηνιαία-τετραμηνιαία βάση, τότε αυτό θα είναι κάτι χειρότερο ακόμα και από την προληπτική γραμμή στήριξης.

Σχόλια από κύκλους του ΥΠΟΙΚ

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ έκαναν λόγο για πολιτικά ευφάνταστες ερμηνείες των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στους Financial Times.

«Είναι πάμπολλες οι φορές που ο υπουργός έχει πει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης, πράγμα το οποίο προσδιορίζει μία καθαρή έξοδο και άλλες τόσες ότι θα υπάρχει μεταπρογραμματική παρακολούθηση, όπως εκείνη που είχαν και εξακολουθούν να έχουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος «συν κάτι ακόμη». Το «συν κάτι ακόμη» ενδεχομένως να αφορά μία επιπλέον επίσκεψη ανά εξάμηνο» αναφέρουν χαρακτηριστικά.