ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση από το ΣτΕ για τα δασικά αυθαίρετα

Μέχρι τον Αύγουστο αναμένεται να έχει κατατεθεί και ολοκληρωθεί η διαβούλευση του νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις οικιστικές πυκνώσεις.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, την περασμένη βδομάδα επρόκειτο να εκδικαστεί ο νόμος Τσιρώνη, ο οποίος είχε κριθεί αντισυνταγματικός, ωστόσο το ΥΠΕΝ ζήτησε αναβολή η οποία και έγινε δεκτή. Έτσι, μέχρι τον Σεπτέμβριο που ορίστηκε η νέα δικάσιμος, θα πρέπει είναι έτοιμος ο νέος νόμος που θα ξεκαθαρίζει τα γκρίζα σημεία στα δασικά αυθαίρετα.

 

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές στον «Ε.Τ.», το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των οικιστικών πυκνώσεων, ποιες ιδιοκτησίες δεν πληρούν τα κριτήρια και θα κατεδαφίζονται άμεσα, ποια κτίσματα θα αποκλειστούν από τη διαδικασία ρυθμίσεων (αιγιαλούς, δάση) αλλά και ποια είναι τα ακριβή χαρακτηριστικά πυκνώσεων.

 

Αυτή τη στιγμή, η 15μελής ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε τον Δεκέμβριο συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα προσπαθώντας να λύσει όλα τα προβλήματα που εντόπισε το ΣτΕ. Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι να αξιολογεί ποιες είναι πράγματι οικιστικές πυκνώσεις και να εφαρμόζει τη δασική νομοθεσία σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές άμεσα.