ΔΙΕΘΝΗ

Το μήνυμα τρόμου του τζιχαντιστή που έσπειρε τον πανικό στο Παρίσι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται ένας νεαρός με καλυμμένο πρόσωπο ο οποίος παρουσιάζεται ως ο δράστης της επίθεσης και ορκίζεται πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση.

 

Μιλάει στα γαλλικά και ορκίζεται πίστη στον ηγέτη των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

 

«Θέλω να ξεκινήσω αυτό το βίντεο με ένα μήνυμα προς τους αδελφούς μου τους Μουτζαχεντίν στο Ιράκ και τη Συρία. Και ένα μήνυμα στους αδελφούς μου που βρίσκονται ακόμα στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αγγλία. Απευθύνω το τελευταίο μου μήνυμα σε εκείνους που πολεμούν το ισλαμικό κράτος, του μουσουλμάνους, τον Αλλάχ και του μήνυμα μου είναι αυτό: «Εσείς (η Δύση) αρχίσατε να βομβαρδίζετε το ισλαμικό κράτος, τους μουσουλμάνους. Αυτό το λέω στη Γαλλία και σε αυτούς που την βοηθούν. Εσείς αρχίσατε να σκοτώνετε τους μουσουλμάνους και μετά όταν σας απαντάμε κλαίτε.

 

Αν θέλετε να σταματήσει αυτό πιέστε την κυβέρνηση. Δεν είμαι ο πρώτος «εθελοντής». Και άλλοι αδελφοί μου πριν από εμένα σας έχουν προειδοποιήσει αλλά αρνηθήκατε να τους ακούσετε! Η νίκη κόντρα σε όλους τους σταυροφόρους που συνεργάζονται ενάντια στο Ισλαμικό κράτος σε Ιράκ και Συρία είναι κοντά» αναφέρει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Παρίσι.

 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης είναι ο Khamzat Azimov, ο οποίος γεννήθηκε στη Δημοκρατία της Τσετσενίας το 1997. 

 

Ο νεαρός 21χρονος δεν διέθετε προηγούμενο ποινικό μητρώο αλλά βρισκόταν στον λεγόμενο «φάκελο S». Πρόκειται για φάκελο της αστυνομίας που εμπεριέχει ονόματα ατόμων που φέρονται να έχουν ριζοσπαστικές απόψεις και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους ασφαλείας.