ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέκα κάλπες πάλι την Παρασκευή στη Βουλή για τη Novartis

Η Διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε πως στην συζήτηση της Παρασκευής στην ολομέλεια της Βουλής για το κλείσιμο της υπόθεσης Novartis θα στηθούν εκ νέου 10 κάλπες για τα 10 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. 

Ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα των 10 καλπών επικαλέστηκε λόγους νομιμότητας της διαδικασίας και προκειμένου να μην υπάρξουν ενστάσεις ακυρότητας της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο Νίκος Βούτσης επικαλέστηκε και την σχετική εισήγηση των υπηρεσιών της Βουλής για το θέμα. Η ΝΔ που είχε αντιδράσει και την πρώτη φορά που στήθηκαν 10 κάλπες όταν η Βουλή συνεδρίασε προκειμένου να συσταθεί η προανακριτική επιτροπή αναμένεται πως και τώρα θα έχει την ίδια αρνητική στάση στο θέμα καθώς όπως επισημαίνουν βουλευτές η Βουλή αυτή τη φορά δεν θα αποφασίσει για την άσκηση δίωξης σε πολιτικά πρόσωπα αλλά οι βουλευτές θα ψηφίσουν για το αν η Βουλή έχει αρμοδιότητα ή όχι να ελέγξει την υπόθεση. 

Γι’ αυτό και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο για ένα δεύτερο επικοινωνιακό σόου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να νεκραναστηθεί η υπόθεση Novartis.

iefimerida.gr