ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπρόταση για το «σπάσιμο» περιφερειών θα καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής

Αντιπρόταση για αναλογικότερο εκλογικό σύστημα από το ισχύον καθώς και για τη κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών πρόκειται να την καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη την Πέμπτη.

Η πρόταση θα περιλαμβάνει αναλογικό μπόνους για το πρώτο κόμμα, με το Κίνημα Αλλαγής να τάσσεται ενάντια σε αποσπασματικές αλλαγές, όπως προέκυψε κατόπιν ευρείας σύσκεψης υπό τη Φώφη Γεννηματά στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στις προτάσεις για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και τη ψήφο των ομογενών που απέρριπταν» σημείωσαν συνεργάτες της κ. Γεννηματά μετά από τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του φορέα που έχουν χειριστεί εκλογικούς νόμους στο παρελθόν, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Δημήτρης Τσιόδρας κ.ά.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών άλεσε σε συνάντηση εργασίας τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, την Πέμπτη 17 Μαΐου στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών.