LIFESTYLE

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το νέο επιχειρηματικό του βήμα δεν έχει καμία σχέση με το σινεμά

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ένας ταλαντούχος σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός και ένα πέρα για πέρα ανήσυχο πνεύμα. 

Προερχόμενος από μια οικογένεια με επιχειρηματική δραστηριότητα στον τουρισμό, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ετοιμάζεται τώρα για το δικό του επιχειρηματικό βήμα στον ίδιο τομέα, στους Παξούς. 

"Η μητέρα του Χριστόφορου συγκεκριμένα η γιαγιά της ήταν από τους Παξούς. Το πατρικό σπίτι το έχουν μετατρέψει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ έχουν προσθέσει και κάποια. Υπάρχουν διαμερίσματα και τα αξιοποιούν. Αλλά ο Χριστόφορος σκέφτεται να κάνει και αυτός κάτι επικουρικά. Οι Παξοί είναι ένα πανέμορφο νησί που την υψηλή περίοδο βουλιάζει από κόσμο και έχει αληθινά ποιοτικό τουρισμό. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή σκέψη να φτιάξει ο Χριστόφορος ένα κατάλυμα που θα έχει τη δική του σφραγίδα" εξήγησε στο Πρώτο Θέμα ο πατέρας του Χριστόφορου, Μανώλης Παπακαλιάτης. 

Ο Μανώλης Παπακαλιάτης διατηρεί ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη, την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Ήπειρο και τώρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει κρουαζιέρες στην Αλβανία και συγκεκριμένα στους Άγιους Σαράντα.

Με δύο «δελφίνια» και δύο καταμαράν η εταιρεία του Μανώλη Παπακαλιάτη διακινεί κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες οι οποίοι συνδυάζουν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα με ημερήσιες εκδρομές σε κοντινές περιοχές. 

Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στους Παξούς και τους Αντιπαξούς, να ταξιδέψουν στα γραφικά Σύβοτα, αλλά καινά φτάσουν στο λιμάνι των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία. 

"Μαζί με έναν συνέταιρο μας, ντόπιο, έχω αναπτύξει μια δραστηριότητα εκδρομών από Κέρκυρα για Αγίους Σαράντα. Πρόκειται για εκδρομές είτε με δελφίνι είτε ρε μικρά πλοιάρια 30 μέτρα περίπου που μπορούν να μεταφέρουν 250-280 άτομα από Κέρκυρα προς Παξούς – Αντίπαξους, Αγίους Σαράντα και Σύβοτα Θεσπρωτίας. Απευθύνονται κυρίως σε ξένους και υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Στην Αλβανία υπάρχει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Παρόλο που οι άνθρωποι εκεί είναι ακόμα αρκετά πίσω σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, έχουν πολύ ελκυστικές τιμές. Χτίζουν συνέχεια καταλύματα και σε λίγο θα μας φάνε καθώς το κόστος είναι χαμηλότερο".

Πηγή: fthis.gr