ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στη Βουλή: «Συζητάμε στη βάση των τεσσάρων ονομάτων Νίμιτς»

Ο Αλέξης Τσίπρας- από το βήμα της Βουλής- αναφορικά με την υπόθεση της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό ζήτημα, τόνισε ότι στο θέμα της πρότασης για χρήση του «Ιλιντεν» ο ίδιος από τη Σόφια ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για τη συμφωνία και πως προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση του erga omnes και της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που αποδέχτηκε το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση. «Αυτό δεν το έχετε δει όταν διαπραγματευόσασταν εσείς», τόνισε. «Διαπραγματευόμαστε στη βάση των τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν από τον Νίμιτς», δήλωσε αλλά όπως είπε, δεν θα μιλήσει περαιτέρω λόγω του ότι αυτή συνεχίζεται από τον Νίκο Κοτζιά στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις είναι: Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας) και Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη), καθώς το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έχει φύγει από το τραπέζι.  

 

businessnews.gr