ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτά είναι τα κορυφαία brand names για το 2018

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, η Apple κατακτά την κορυφή στη λίστα του Forbes με τα πιο πολύτιμα brand names του κόσμου.

Το brand name του τεχνολογικού κολοσσού αποτιμάται πλέον στα 182,8 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes, ενισχυμένο κατά 8% σε σχέση με πέρυσι. Η Apple αξίζει πλέον 38% περισσότερο από ότι η Google που έρχεται δεύτερη με 132,1 δισ. δολάρια, αν και η τελευταία έχει μειώσει τη διαφορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Ένα ισχυρό brand βοηθάει στην αύξηση της ζήτησης και στη δυνατότητα τιμολόγησης. Μόνο η Apple, εξαιτίας του σκληρού πυρήνα των πελατών της, μπορεί να τιμολογεί ένα τηλέφωνο στα 999 δολ. και να πουλά 29 εκατομμύρια συσκευές σε λιγότερο από δύο μήνες, κάτι που συνέβη στο τέλος του 2017, σύμφωνα με έρευνα της Canalys.

Η συνολική αξία των 100 κουρφαίων brand names του πλανήτη ανέρχεται στα 2,15 τρισ. δολάρια, αυξημένη κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Oι επίσης τεχνολογικές εταιρείες, που συμπληρώνουν το τοπ 5 των brands με τη μεγαλύτερη αξία, κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, συμπεριλαμβανομένων της Microsoft (104,8 δισ. δολ. -αύξηση 21%), του Facebook (94,8 δισ. δολ. -αύξηση 29%) και της Amazon (70,9 δισ. – αύξηση 31%).

forbes1.PNG

Το Forbes αξιολόγησε περισσότερα από 200 παγκόσμια brands, για να καταλήξει στην τελική λίστα των 100. Προϋπόθεση ήταν τα brands να έχουν παρουσία στις ΗΠΑ, εξαιρέθηκαν επομένως κάποια μεγάλα ονόματα όπως η Alibaba και η Tencent. Στο top 100 συμπεριλαμβάνονται brands όπως η Gillette της Proctor & Gamble’s, αλλά και η American Express.

Πέρα από τα brands του τεχνολογικού κλάδου, που αντιπροσωπεύουν το 20% της λίστας, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας πεντάδαςμ τη λίστα συμπληρώνουν 13 brands από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του οποίου ηγείται η Visa (24,5 δισ. δολ.), ενώ ακολουθεί η αυτοκινητοβιομηχανία με 12 brands. Η Toyota (44,7 δισ. δολ.) καταλαμβάνει την 9η θέση και αναδεικνύεται πρώτη στον κλάδο της.

Ακολουθεί η λίστα με τοπ10 των κορυφαίων brand names για το 2018:

 

forbes2.PNG

     forbes3.PNG

 

newmoney.gr