ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίτσας: Η Αχαΐα δεν πρέπει να γίνει νέα Ειδομένη

«Πρέπει πάντα να ψάχνουμε και να βρίσκουμε τις λύσεις», τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την διαχείριση του μεταναστευτικού στην Πάτρα, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, αλλά και κατοίκων από τις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο νέο λιμάνι.

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι «αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια του λιμανιού και της περιοχής, κάτι που αφορά το λιμενικό, την αστυνομία και τους θεσμούς».

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε ότι «στην Αχαΐα δεν πρόκειται να δημιουργηθεί, ούτε να αναγνωριστεί δομή φιλοξενίας, γιατί θα είναι σαν να ενθαρρύνουμε να γίνει μία νέα Ειδομένη».

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «πρέπει και η Πάτρα να πάρει το κομμάτι που της αναλογεί στο θέμα της φιλοξενίας μεταναστών, μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα, δηλαδή εγκατάσταση οικογενειών σε σπίτια, οι οποίες ήδη έχουν κάνει αίτηση ασύλου και έχει προωθηθεί». Μάλιστα, όπως εξήγησε, «οι οικογένειες αυτές δεν θα μένουν όλες μαζί σε μία περιοχή, ώστε να μην γίνει γκέτο, ενώ παράλληλα θα έχουν και την απαραίτητη στήριξη».