ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη – Ποιους κατηγόρησε και τι δεσμεύτηκε

Επίθεση… εφ’ολης της υλης εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. 

Οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου υπογραμμίζοντας πως «δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν λέμε για τέταρτο μνημόνιο» και πρόσθεσε πως «έρχονται νέα μέτρα». «Τα συμπληρωματικά μέτρα 5,2 δισ. ευρω δεν συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Είναι πρόσθετα μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι «αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μου είναι η μείωση της φορολογίας».

«Μείωση στο φόρο για τις επιχειρήσεις στο 25% και μετά στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση φόρου στα μερίσματα. Αν έχουμε υπεραπόδοση, με τη φιλική στις επενδύσεις πολιτική μας, θα συζητήσουμε και για μειώσεις εισφορών» εξήγησε.

«Δεν δεσμεύομαι αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω» πρόσθεσε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα μεγάλα πλεονάσματα είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της. «Εχω ικανό για τα πάντα τον κο Τσίπρα. Το έχω ικανό να πάει στη ΔΕΘ, να φορέσει γραβάτα και να πει ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα», δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για «εισαγωγική φορολογική κλίμακα 9% έως 10.000 ευρώ εισόδημα». «Στόχος μου είναι να κερδίσω διαπραγματευτική αξιοπιστία. Στη συνέχεια θα διαπραγματευτώ με τους εταίρους τα πλεονάσματα αφού δεν θα χρειάζονται ως ενέχυρο για την αξιοπιστία της κυβέρνησης», εξήγησε.

Υποστήριξε επίσης πως στόχος του ίδιου είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και εξήγησε πως «ο κ. Τσίπρας έταξε τα πάντα και θα ξανατάξει για να μην χάσει. Οι πολίτες θα κρίνουν, τους έχω εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να σέρνεται. Δίνω ελπίδα της αλήθειας και όχι του ψεύδους».

Συντάξεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για τραγικές στρεβλώσεις στις συντάξεις χηρείας. «Μας απασχολεί πολύ το θέμα. Θα το επανεξετάσουμε και θα μιλήσουμε συγκεκριμένα γι’ αυτό. Θέλουμε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις μειώσεις που έρχονται στις συντάξεις. Η κυβέρνηση να πει τι και πόσο κόβει με το τέταρτο μνημόνιο» σημείωσε.
Παράλληλα χαρακτήρισε «σύνθετη υπόθεση» τον επανυπολογισμό των συντάξεων και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να στείλει ειδοποιητήρια στους συνταξιούχους».

Σκόπια

«Από την πρώτη στιγμή βάλαμε το εθνικό πλαίσιο για ολοκληρωμένη λύση πακέτο με αλλαγή συντάγματος και οριστική απαλοιφή των αλυτρωτισμών. Η αναθεώρηση του συντάγματος είναι απαραίτητη. Θα μπορέσω να τοποθετηθώ όταν έχω συγκεκριμένη υπόθεση. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι συζητάει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν». Είναι η χειρότερη δυνατή ονομασία. Είναι το erga omnes του αλυτρωτισμού» είπε για το Σκοπιανό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο πρωθυπουργός είτε δε γνώριζε τι σημαίνει «Ίλιντεν» ή αδιαφόρησε», πρόσθεσε οκ. Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας πως μίλησε με τον αμερικανό πρέσβη και του είπε την άποψη του για το θέμα εξηγώντας πως ο ίδιος δεν αφήνει περιθώρια να δεχθεί πιέσεις.

Ρουβίκωνας

 «Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είχε αντιμετωπιστεί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ως παράδειγμα έφερε το γεγονός ότι τα μέλη του συνελήφθησαν στην Τήνο, αλλά αντίθετα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στην Αθήνα όπου υπάρχουν πολύ περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις.
Όπως είπε «δεν θα αφήσω τέτοιες συμπεριφορές να συνεχίζονται. Θα εξετάσω όλα τα μέσα για να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα».
Υπογράμμισε επίσης ότι η βία χαμηλής ένταση και η βία υψηλότερης έντασης αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία», υπογραμμίζοντας ότι στα Εξάρχεια «εκπαιδεύεται μία νέα γενιά που ενδεχομένως καταλήξει στην τρομοκρατία». 
Αναφερόμενος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του, δήλωσε ότι του είναι συμπαθής, αλλά ως δήμαρχος έχει αποτύχει.