ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εβδομάδα απεργιών και… ταλαιπωρίας! Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Μαΐου, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλοι κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, καταγγέλλοντας τις συνεχείς πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης.
Η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.
Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις αυτή την εβδομάδα.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Μαΐου, τα λεωφορεία (συμπεριλαμβανομένων των Express Αεροδρομίου) και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ.
Την Πέμπτη 31 Μαΐου, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους, τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.
Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 30 Μαΐου τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ για τις 30 Μαΐου. Έτσι, τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 30 Μαΐου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.