ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καμπανάκι» Κοστέλο για τα μέτρα και λόγω Ιταλίας!

Το μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα έστειλε από την Αθήνα ο Ντέκλαν Κοστέλο.

 

Μιλώντας σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα είπε ότι η Ελλάδα είναι "εντός τροχιάς" για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση για το χρέος, αλλά σχολίασε με νόημα ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις απαιτούν 5 ή 10 χρόνια ακόμη για να αποδώσουν καθώς δεν αρκεί μόνο η ψήφιση, χρειάζεται και η εφαρμογή τους. 

Ιδιαίτερη σημασία είχαν και οι αναφορές του Κοστέλο μετά από ερώτηση του συντονιστή του πάνελ Λευτέρη Παπαδήμα για τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ιταλία στην ελληνική οικονομία. 

Ο Κοστέλο τόνισε ότι η αύξηση των επιτοκίων στις χώρες της περιφέρειας λόγω της κρίσης στην Ιταλία «δεν βοηθάει την Ελλάδα», ενώ σημείωσε ότι η κρίση στην Ιταλία περιέχει και ένα «χρήσιμο μήνυμα».

 

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο να προχωρήσει στην «αντιστροφή μέτρων που θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των θεσμών».