ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα 6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάλεις στο πρόσωπό σου…

Πόσα προϊόντα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση για την περιποίηση του προσώπου σου και το ντεμακιγιάζ σου; Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, μία γυναίκα χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 16 την ημέρα, παρόλο που τα καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα δεν είναι καθόλου οικονομικά. Και πολλές φορές πάνω στην απελπισία της να αποκτήσει ενυδατωμένη και λεία επιδερμίδα, μπορεί να πέσει στην παγίδα να εφαρμόσει συστατικά και προϊόντα που θεωρούνται απαγορευτικά για το δέρμα της.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που “απαγορεύεται” να βάλεις στο πρόσωπό σου, εάν θες να ακολουθήσεις πιστά τη συμβουλή των ειδικών. Γιατί εάν τα βάλεις, η επιδερμίδα σου δυστυχώς θα “υποφέρει”. Και αυτά είναι τα εξής:

1. Η οδοντόκρεμα είναι μόνο για τα δόντια.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, μη διανοηθείς να βάλεις οδοντόκρεμα στο σπυράκι, που μόλις πετάχτηκε, καθώς το δέρμα σου θα αφυδατωθεί και θα γίνει και πάλι ξηρό.

2. Μην ψεκάζεις με λακ μαλλιών την επιδερμίδα σου, μετά το μακιγιάζ.

Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι, αφού ολοκληρώσουν το μακιγιάζ τους, να βάλουν λακ στο πρόσωπό τους, με κλειστά τα μάτια, για να το σταθεροποιήσουν. Αυτό όμως μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στο δέρμα μας, καθώς το σπρέι μαλλιών περιέχει αλκοόλ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φράξει τους πόρους και να δημιουργήσει ακμή.

3. Να αποφεύγεις τα εσπεριδοειδή.

Καλό είναι να μη χρησιμοποιείς χυμό από λεμόνια ή άλλα εσπεριδοειδή, καθώς περιέχουν ένα συστατικό πολύ όξινο για το δέρμα σου.

4. Το ιώδιο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο πρόσωπό σου.

Συνηθίζεται, εάν κοπείς να βάλεις στην πληγή ιώδιο, για να σταματήσει να τρέχει αίμα. Όμως δεν πρέπει να κάνεις το ίδιο εάν κοπείς σε κάποιο σημείο του προσώπου σου, καθώς είναι τοξικό και θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην επιδερμίδα σου.

5. Η κόλλα είναι ότι χειρότερο.

Μπορεί να σου ακούγεται τρελό, αλλά μη σκεφτείς ποτέ να αναμείξεις κόλλα με άλλα συστατικά, προκειμένου να φτιάξεις μία μάσκα προσώπου. Είναι ότι χειρότερο μπορείς να βάλεις στο πρόσωπό σου.

6. Μη χρησιμοποιείς προϊόντα απολέπισης.

Πολλοί δερματολόγοι παρομοιάζουν το scrub με το γυαλόχαρτο. Συγκεκριμένα, κάποια προϊόντα απολέπισης μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρές ενοχλήσεις στο δέρμα σου και να σου αφήσουν κοκκινίλες, ειδικά εάν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα.