ΔΙΕΘΝΗ

Τα 12 δευτερόλεπτα που γράφουν ιστορία! Αμηχανία, χαμόγελο και χτύπημα στην πλάτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έγραψαν ιστορία με μια θερμή χειραψία που διήρκησε 12 δευτερόλεπτα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έφτασε στο ξενοδοχείο «Capella»  5 λεπτά νωρίτερα από τον Τραμπ, ενώ η πρώτη αυτή συνάντηση έκρυβε μπόλικη αμηχανία.

Αμφότεροι χαμογέλασαν, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ χτύπησε φιλικά τον Κιμ στην πλάτη, προτού αποσυρθούν για τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

 

 

 

Ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα διαμορφώσει μια «εξαίρετη σχέση» με τον Κιμ. «Θα αποκτήσουμε μια εξαίρετη σχέση», προέβλεψε ο αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή σύνοδος.

«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου.

«Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε.

 

Η ιδιαίτερη συνομιλία των ηγετών διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, με μόνο τους διερμηνείς παρόντες, πριν μπουν στο χώρο άλλα μέλη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.