ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Τα νέα είναι καλά, καταλήξαμε σε συμφωνία (βίντεο)

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζόραν Ζάεφ ο Αλέξης Τσίπρας αυτή την ώρα γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

18:37 Ο διάλογος Τσίπρα-Παυλόπουλου μπροστά στις κάμερες:

    Αλέξης Τσίπρας: «Ηρθα λίγο ξαφνικά. Κατανοώ τις δυσκολίες με τα ΜΜΕ. Τα νέα είναι καλά. Καταλήξαμε σε συμφωνία για ένα θέμα που μας απασχολεί χρόνια για τη διαφορά με την ονομοσία. Εχουμε συμφωνία, η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η ελληνική πλευρά. Εθνική γραμμή επί δύο δεκαετίες. Erga omnes και αλλαγή συντάγματος. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε συμφωνία που προβλέπει τις αλλαγές στο Σύνταγμα πέρα από την ονομασία και τις αλυτρωτικές αναφορές. Σημαντικότερο είναι ότι κατοχυρώνεται ιστορική κληρονομιά και παρακαταθήκη αρχαίας Μακεδονίας που στο παρελθόν προσπάθησαν να την οικειοποιηθούν. Θετική εξέλιξη, η συμφωνία προβλέπει ότι θα τεθεί σε ισχύ αφότου η άλλη πλευρά εκπληρώσει δύο προυποθέσεις. Άρα θα πρέπει στο εξής αυτή η καλή συμφωνία που είναι θετική εξέλιξη και για την περιοχή, θα πρέπει να υλοποιηθεί από τους γείτονες. Είστε ο πρώτος που ενημερώνω, μετά τους αρχηγούς και τον κ.Βούτση, ώστε μετά να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για ενημέρωση της Βουλής. Χρέος μας με νηφαλιότητα να φτάσουμε στην συμφωνία, που αποτελεί σημαντικό ιστορικό βήμα».

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

    18: 30 Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Τα νέα είναι καλά, υπάρχει συμφωνία

    18:25: Υπάρχει συμφωνία -Κυβερνητικός αξιωματούχος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους: «Υπάρχει συμφωνία, τηρεί όλες τις προϋποθέσεις: Erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση»

 

 

iefimerida.gr