ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ανεύθυνο τυχοδιωκτισμό κατηγορεί ο Σκουρλέτης τη ΝΔ

«Έχουμε την καλύτερη, την πιο προωθημένη συμφωνία που υπήρξε ποτέ και ευχόμαστε να ολοκληρωθεί», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την για ασυνέχεια και την κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να μην κρύβεται «πίσω από ανεύθυνο τυχοδιωκτισμό».

«Πρέπει να τοποθετηθείτε με σαφήνεια πάνω στην εθνική γραμμή που κινήθηκε αυτή η κυβέρνηση, να πείτε ένα ναι ή ένα όχι- αυτό δεν μπορεί να το αποφύγετε», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης ενώ υπογράμμισε ότι «θα φανεί αν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει υπεύθυνη στάση στα εθνικά ζητήματα». «Περιμένω να ακούσω ένα ναι ή ένα όχι από την αξιωματική αντιπολίτευση. Και δεν ζητώ την κατανόηση από τον κ. Βορίδη ή από άλλους που είναι σώγαμπροι στη ΝΔ, που έκαναν όμως τη ζημιά τους», προσέθεσε.

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε και στον Γιώργο Πατούλη, με αφορμή τα όσα υποστήριξε το πρωί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στις αρμόδιες επιτροπές για τη ρύθμιση που αφορά τα αποθεματικά των δήμων. «Υποστήριξε ο κ. Πατούλης ότι δεν θα μπορεί να ανοίξει λογαριασμός αν δεν υπάρχει υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών. Και το 2016 είχε καταγγείλει τη σημερινή κυβέρνηση επειδή παρέδωσε εκτάσεις στους δήμους για να τις χρησιμοποιήσουν. Ξεβολεύονταν κάποιοι με αυτό που έγινε τότε, όπως θα γίνει και με τον "Κλεισθένη" που θα έρθει. Γιατί τρέμουνε την εφαρμογή της απλής αναλογικής, γιατί θα αποτελέσει εκείνο το μέτρο που θα βάλει τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Τρέμει το κατεστημένο και καλά κάνει και τρέμει γιατί θα έρθει η άνοιξη με το Κλησθένη», ανέφερε.

Ακόμα ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για γενικόλογες κριτικές που ακούστηκαν κατά του Μεσοπρόθεσμου σχεδίου, και υπεραμύνθηκε της διάταξης για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων στην επένδυση του Ελληνικού, τονίζοντας ότι εξασφαλίζεται ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας του φορέα.

Τέλος ο κ Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει λύση για όλες τις χρήσεις των δομών που υπάρχουν και λειτουργούν στο Ελληνικό, είτε μέσα είτε σε άλλους χώρους, στο διάστημα που θα αρχίσει να υλοποιείται η επένδυση.

Αναφέρθηκε δε ειδικότερα στο "Κοινωνικό Ιατρείο", επισημαίνοντας ότι σε συνεννόηση με τον Φορέα θα βρεθεί λύση ώστε να στεγαστεί μέσα στο χώρο του Ελληνικού.