ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Εξετάζει το ενδεχόμενο για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια θα εκφράσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ενημέρωση που είχε χθες το απόγευμα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τις τελευταίες ώρες έχουν φουντώσει τα σενάρια που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ερωτηθείσα σχετικά η Μαρία Σπυράκη απάντησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη «κάθε πράγμα στον καιρό του».

Η ΝΔ, πέραν των προβλημάτων που εντοπίζει στη συμφωνία, αμφισβητεί και τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης να την υπογράψει από τη στιγμή που δεν την δέχεται ο ένας από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ο Πάνος Καμμένος.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας. Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μυστική διπλωματία και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ενίσχυσης των δυνάμεων του κάλπικου εθνικισμού.

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ εξετάζει τη θέση της με βάση το τελικό κείμενο της συμφωνίας, ενώ την Παρασκευή ο αρχηγός της ΝΔ και ο πρωθυπουργός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη συζήτηση στη Βουλή.