ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oλομέτωπη επίθεση και πρόταση μομφής από τον Μητσοτάκη

«Ο πατριωτισμός αφορά πρωτίστως τα εθνικά θέματα και είναι αδιαπραγμάτευτη η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Βουλή ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

 

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Η Ελλάδα διολισθαίνει και δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης η οποία χωρίς λαϊκή αποδοχή να πραγματοποιεί επιζήμιους χειρισμούς για την οικονομία και τα εθνικά θέματα».

 

«Την ίδια ώρα, που συζητάμε το 4ο Μνημόνιο ο κ. Τσίπρας θέλει να δεσμεύσει την χώρα με τετελεσμένα. Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι αυτός ο συγχρονισμός δεν είναι τυχαίος. Είναι συνειδητή σας επιλογή. Για να στρέψετε τα φώτα μακριά από τα επώδυνα μέτρα του μνημονίου. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ανταλλάσσετε τα εθνικά θέματα με μια κατανόηση από τους εταίρους μας. Εμείς θέλουμε λύση στο θέμα αυτό. Θέλουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια. Αλλά μια λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα».

 

«Έρχεται η στιγμή που πρέπει να πει κανείς το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να έχει το θράσος να πλέξει το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή. Εκεί που ο Καραμανλής είπε όχι, εσείς λέτε ναι.

 

Και τότε όπως και τώρα ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις. Έγινε όμως αυτό που συμφέρει την πατρίδα μας. Αποτελεί χρέος μου να κάνω ότι μπορώ να το αποτρέψω. Η συμφωνία Τσίπρα – Ζαεφ είναι μια κακή συμφωνία. Είναι μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Αλλά, ακόμα και γι αυτό το θέμα είπατε ψέματα» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.