ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θλιβερό φερέφωνο του Σαμαρά χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας!

 «Άκουσα την θεατρικά προσχεδιασμένη ομιλία του κ. Μητσοτάκη για την πρόταση δυσπιστίας. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μετατραπεί σε θλιβερό φερέφωνο του αληθινού αρχηγού της ΝΔ του κ. Σαμαρά. Του ανθρώπου που έχτισε όλη του την πολιτική καριέρα σε ένα ψεύτικο υπερπατριωτισμό» είπε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν ήταν προγραμματισμένοι πήγε στην Βουλή για να μιλήσει μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε εναντίον της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία. 

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής.

«Η τελευταία φορά που ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος στήριξης της χώρας. Αισθάνομαι ότι σήμερα η συνεδρίαση και η ψηφοφορία αυτή έχει έναν ιστορικό χαρακτήρα. Θα είναι η τελευταία γιατί ψηφίζουμε έναν νόμο που είναι αποτέλεσμα των επιλογών όχι αυτοβούλως της κυβέρνησης αλλά της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς που εδώ και 8 χρόνια βρίσκονται σε πολύ στενή σχέση και επαφή καθοδηγώντας μας.

Τιμήσαμε τις δεσμεύσεις μας και αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας και η Ελλάδα τελειώνει οριστικά με τα προγράμματα τον Αύγουστο. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις και προχωρήσαμε σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Όμως, πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας κρίνει όλους. Ότι πράξαμε σωστά».