ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα για Τσίπρα: Δεν προφυλάσσετε αυτόν τον άνθρωπο να μην λέει ασυναρτησίες;

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατηγορώντας την ότι "έχει την ίδια στρατηγική και στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές".
Παράλληλα, επεσήμανε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, παρά τις οξύτατες διαφωνίες που εμφανίζονται να έχουν μεταξύ τους, υπηρετούν τη σωτηρία αυτού του συστήματος.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι δεν της προκαλούν έκπληξη τα συγχαρητήρια του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στη κυβέρνηση αφού στηρίζει τα σχέδιά του.

«Το 2015, όταν έγινε φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανερχόμενη πολιτική δύναμη, τα επιτελεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προτιμούσαν χίλιες φορές να είναι στην κυβέρνηση παρά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι τον «Ιανουάριο του 2015 έγινε το παράδοξο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τη διάσωση του συστήματος».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ στη χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτό που τη σόκαρε «ήταν η αναφορά του πως μέσα από τη συμφωνία αναδεικνύεται η Ελλάδα ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια».

«Αυτός είναι εθνικιστικός κοσμοπολιτισμός. Εμείς θέλουμε τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, αλλά αντίπαλη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Είστε επικίνδυνοι, γιατί σας εμφανίζουν ως αριστερούς και παγιδεύετε τους πολίτες. Στηρίζετε τον πόλεμο στη Συρία για την τριχοτόμησή της, στηρίξατε το πόλεμο στο Ιράκ. Τέτοια αναβάθμιση που θέλετε, σας τη χαρίζουμε. Αυτά κάνατε, γιατί να μην σας δώσουν συγχαρητήρια; Και αν μπορείτε να τα βρείτε με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ακόμα καλύτερα» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Ζάεφ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους εθνικιστικούς θύλακες στη χώρα του, λέει ότι θέλει να μπει στην ΕΕ» και τότε, πολύ γρήγορα όπως υποστήριξε, «ο εθνικισμός θα μετατραπεί σε κοσμοπολιτισμό».

Η κ. Παπαρήγα αμφισβήτησε και το επιχείρημα ότι, μέσα από την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, θα γλιτώσει η Ελλάδα από την Τουρκία.

«Ούτε ένα πόντο από τα σύνορα μας δεν δίνουμε. Δεν υπάρχει αστικό κόμμα ή τάξη να δώσει ένα πόντο από Αιγαίο. Εκτός και αν χάσει με πόλεμο που δεν θα αφήσουμε όμως να γίνει. Την εδαφική ακεραιότητά μας την υπονομεύει η στήριξη του πολέμου στη Συρία, στο Ιράκ. Είστε μια πολιτική δύναμη που σε αυτό το θέμα έχετε απειλήσει την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα των άλλων λαών. Έχετε πάρει μέρος, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, σε όλη αυτή την εκστρατεία που μπορεί να οδηγήσει σε έναν ακόμα επικίνδυνο πόλεμο, όχι μόνο αλλαγή συνόρων», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε και στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «συνεχίζει τον αναλφαβητικό αντικομουνισμό της όταν μιλά για μαρξιστές του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να θυμώνει τώρα που είναι κυβέρνηση», καθώς, όπως είπε, «τόσα χρόνια τον χάιδευε ενώ φώναζε κατά του ΚΚΕ».

«Είστε εντελώς αναλφάβητοι. Οι γελοιογράφοι του μαρξισμού ήταν αυθεντικοί, πρωτοπόροι και πιο υψηλού διανοητικού επιπέδου», συμπλήρωσε.

Τέλος, απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα ότι το ΚΚΕ παρεκλίνει από τη θέση του Λένιν, η κ. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά:

«Το μόνο που σκέφθηκα αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή είναι ότι δεν τον προφυλάσσουν αυτόν τον άνθρωπο να μην λέει ασυναρτησίες; Μπορεί να πει πολλά αλλά όχι ασυναρτησίες και πως ξεσκόνισε στα 17 του τον Λένιν».