GOOGLE NEWS

Οι χαμένες ευκαιρίες της κυβέρνησης και οι πληροφορίες για δραματική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα

ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ
 
«Ακουσα τον κ. Τσίπρα να έχει το θράσος να πλέξει το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή για τους χειρισμούς του στο Βουκουρέστι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σας θυμίζω ότι εκεί που ο Καραμανλής είπε ΟΧΙ, εσείς σήμερα λέτε ΝΑΙ».
Oι γαλάζιοι βουλευτές ξέσπασαν  σε χειροκροτήματα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  συνέχισε: «Και τότε όπως και τώρα ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις -Αλλά σημασία έχει τι συμφέρει την πατρίδα μας».
Η δυναμική της εικόνας στο Κοινοβούλιο αποτύπωνε τη σαφή πρόθεση του Προέδρου  της Ν.Δ  να  μην επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να καπηλεύεται την πολιτική της Ν.Δ και του Κώστα Καραμανλή, εξηγούσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Πειραιώς. Όπως είναι επίσης σαφές ότι η «κακή συμφωνία» που  φέρνει  η κυβέρνηση απέχει πολύ, από τις προτάσεις, τον ελιγμό και την στρατηγική του 2008. Μακάρι να μπορούσαν να διατηρήσουν ως κόκκινες γραμμές τα επιτεύγματα εκείνης της περιόδου, αλλά είτε από ιδεοληψία, είτε από ανικανότητα, χάνουν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. 
Γεγονός είναι  πάντως, ότι σήμερα είδαμε  για πρώτη φορά τους βουλευτές της Ν.Δ να «μπιζάρουν» επιδεικτικά τον πρόεδρο τον Κ. Μητσοτάκη, θέλοντας να υπογραμμίσουν ότι η προπαγάνδα των Σύριζα Ανέλ για διάσταση στο εσωτερικό της Ν.Δ είναι «όνειρα θερινής
 νυκτός μιας παραπαίουσας κυβέρνησης»
Ούτως η άλλως το γεγονός ότι την πρόταση μομφής υπογράφουν εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς και ο  πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Μειμαράκης σηματοδοτεί ότι στη Ν.Δ κινούνται συντεταγμένα και με ενιαία στρατηγική.
Με την διάσκεψη των προέδρων να είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα και τη Ν.Δ να προειδοποιεί ότι δεν θα δεχτεί κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, αντιλαμβανόμενη ότι υπάρχει σαφής πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει …σύντμηση του χρόνου όσον αφορά στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλλε  η  Ν.Δ  κατά  της κυβέρνησης, στο γαλάζιο στρατόπεδο σχολιάζουν και το γεγονός ότι η ομιλία Μητσοτάκη, έσυρε στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποεκτιμώντας τις καταστάσεις, είχε ανακοινώσει ότι δεν κρίνει απαραίτητο να μιλήσει.
Σε ότι αφορά στην στρατηγική που θα ακολουθήσουν , οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου της Ν.Δ απαντούν σε όσους ζητούν να σκληρύνει και άλλο η ρητορική και η στάση της Ν.Δ ότι θα κινηθούν συντεταγμένα, θεσμικά και υπεύθυνα, εκτιμώντας ότι καθίσταται πλέον σαφές από τα αποτελέσματα των κυβερνητικών πεπραγμένων, ότι οι κραυγές , οι θριαμβολογίες και οι πανηγυρισμοί Τσιπρα- Κοτζιά, ακούγονται ηχηρά, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κρύψουν τη ζημιά που προκαλούν και υφίστανται. Στα χέρια των επιτελών της Πειραιώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μετρήσεις της κοινής γνώμης που καταγράφουν δραματική καθίζηση των Συριζα σε όλο το εύρος του βορείου τόξου της χώρας.
Οσο για την πρόταση δυσπιστίας τονίζουν ότι σημασία έχει πια ότι το αρραγές μέτωπο της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει ήδη τρωθεί και η δυναμική που αναπτύσσεται θα δημιουργεί μόνο προβλήματα στον πρωθυπουργό από εδώ και πέρα.