ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλύψεις «φωτιά» για τη δολοφονία του 70χρονου κτηνοτρόφου – Τον έθαψαν σε λάκκο

Θαμμένος σε έναν λάκκο, μόλις 50 χιλιόμετρα από το σημείο που είχε εξαφανιστεί στις 7 Μαρτίου, εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα ο κτηνοτρόφος Παντελής Δουρουντάκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Όπως δήλωσε μιλώντας για την υπόθεση, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, Παρασκευάς Χινόπουλος, η σορός του 70 χρόνου βρέθηκε θαμμένη σε χωράφι, σε βάθος έξι μέτρων και το αυτοκίνητο σε βάθος πέντε μέτρων.

Δύο αδέλφια από τα Σφακιά, 24 ώρες μετά τη σύλληψή τους, "έσπασαν".

Η σορός και το αυτοκίνητο του 70χρονου, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στον Αλικιανό, σε ιδιωτικό χώρο ενώ οι κατηγορούμενοι, παρ'ότι ομολόγησαν το έγκλημα και υπέδειξαν τον χώρο στο οποίο έθαψαν το πτώμα, δεν έχουν διευκρινίσει στους αστυνομικούς γιατί προέβησαν στη στυγερή δολοφονία.

Τρεις ώρες διήρκεσαν οι απολογίες τους στον ανακριτή – Προφυλακιστέος ο 44χρονος

Το πρωί οι δύο συλληφθέντες 39 και 44 ετών, οδηγήθηκαν στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Μετά από τρεις ώρες, με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο 44χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του 70χρονου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στην φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 39χρονος αδελφός του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα και καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο μεν 44χρονος ανέλαβε όλη την ευθύνη της ανθρωποκτονίας, ενώ ο 39χρονος υποστήριξε πως δεν ήταν παρών. Πάντως και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων όπου και οδηγήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν συγγενικά πρόσωπα και από τις δύο οικογένειες ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης. Στο σημείο βρισκόταν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση από τη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

Ο Δ/ντης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων κ. Παρασκευάς Χινόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο χρονικό των ερευνών και στα σημερινά ευρήματα που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας και την επιτυχία της ΕΛΑΣ. Σημείωσε ότι από την αρχή που δηλώθηκε η εξαφάνιση του 70χρονου, κινήθηκαν υποψίες στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, εξαιτίας του τρόπου που είχαν χαθεί τα ίχνη του ηλικιωμένου. Από τις πρώτες έρευνες εντοπίστηκαν ύποπτοι δράστες και χώροι και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν αδιάσειστα στοιχεία που "έδεναν" την υπόθεση και οδήγησαν στους δύο συλληφθέντες.

Ως προς τα σημερινά ευρήματα, ο κ. Χινόπουλος ανέφερε οτι ο 70χρονος εντοπίστηκε θαμμένος, σε χώρο στον Αλικιανό ενώ οι δράστες είχαν "ρίξει' από πάνω του χώμα και χαλίκια και έπειτα το αυτοκίνητο του δολοφονηθέντα. Δηλαδή έθαψαν τη σορό του 70χρονου, τη σκέπασαν περίπου ένα μέτρο με χώμα και στη συνέχεια, στο ίδιο σημείο έθαψαν και το αυτοκίνητό του.

Μέχρι και αυτήν την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που δολοφονήθηκε ο κτηνοτρόφος ενώ απαντήσεις θα δώσει και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του ηλικιωμένου

Για επαγγελματικό χειρισμό στην εξιχνίαση της υπόθεσης εκ μέρους του προσωπικού της υποδιεύθυνσης ασφαλείας που την χειρίσθηκε έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Γιώργος Λιμπινάκης.

Το αυτοκίνητο του θύματος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, ενώ αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε ο 70 χρόνος, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή Κρήτης.

Πηγές: flashnews.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ